2020. január 28. | 09:08

Verstappenék nem lesznek elérhetőek a munka ünnepén.

2020-ban elmarad a Nagy Futam, az idei évben tehát nem fognak felbőgni a versenymotorok Budapest szívében május első napján.

Az első Nagy Futamra még 2013-ban került sor, azóta minden évben megrendezték az utcai parádét, 2020-ban azonban megszakad a sorozat. A Nagy Futamok mindig nagy tömeget mozgattak meg, ami nem csoda, hiszen minden alkalommal testközelből láthattak az emberek egy F1-es autót, tavaly és tavalyelőtt Max Verstappen és a Red Bull szórakoztatta a kíváncsi nézelődőket. 2018-ban 200 000 ember tekintette meg a Nagy Futamot, de a tavalyi show-műsor sem volt piskóta, akkor még egy Formula-E elektromos versenyautót is prezentálni tudtak a szervezők.

Minden bizonnyal idén sem maradt volna el a Nagy Futam, azonban az eseményt szervező Hungaroring 2020-ban egy komoly akadályba ütközött:

„A Nagy Futam időpontja hagyományosan május 1-je, amely az idén éppen egybeesik a Formula-1-es Holland Nagydíjjal, így a Formula-1-es pilóták nem elérhetőek az eseményre. Ezért született az a döntés, hogy az idén nem kerül sor a belvárosi Nagy Futamra” – jelezték a szervezők.

Nagy sztárok azonban így is érkeznek majd Magyarországra ebben az évben, hiszen a Hungaroringen nagyon komoly versenyeknek lesz majd a házigazdája. Ezek közé tartozik

  • a Formula-1-es Magyar Nagydíj (július 31. – augusztus 2.),
  • a Super Racing Festival névre hallgató közös WTCR- és ETRC-hétvége (április 25-26.),
  • valamint a Blancpain GT versenye (szeptember 25-27.).

Formula.hu

Népszava

Videó: Zsiska Ferenc