A BKV elbocsátotta a részegen vezető buszsofőrt

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-18, 14:07

A BKK pedig szigorúbb ellenőrzést ígér.

Rövid időn belül két budapesti buszsofőr is ittas vezetéssel bukott le, mindkettőjüket azonnal kirúgták. A Budapesti Közlekedési Központ az RTL Híradónak írásos formában azt válaszolta, hogy a jövőben szigorúbb ellenőrzésekre számíthatnak a buszvezetők.

Mint azt Balázs megírta, az egyik járművezető a 150-es buszt, a másik pedig a 200E jelű buszt vezette, mielőtt a rendőrök kezéből előkerült a szonda.

A 220E jelű busz szemből
Fotó: Wikipédia

A 150-es busz vezetője indokolatlanul vészfékezett az egyik megállóban, emiatt egy idős utas elesett, és úgy megütötte magát, hogy kórházba kellett vinni, derül ki az RTL Híradó riportjából. Mint kiderült, a szabályzat szerint minden reggel és este szondáztatni kell a járművezetőket, délutános műszakváltáskor pedig szúrópróbaszerűen ellenőrzik a sofőröket. Legalább két esetben azonban elmaradt az ellenőrzés az elmúlt pár napban.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke szerint  előfordul, hogy kimaradnak a kötelező ellenőrzések, ami nagy baj. A helyzet biztosan változni fog, hiszen Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes a nagy nyilvánosság előtt adott hangot a nemtetszésének, a Budapesti Közlekedési Központ pedig azt írta az RTL Híradónak címzett válaszlevelében, hogy a jövőben az eddigieknél szigorúbbak lesznek a kötelező ellenőrzések.

Forrás:

További autós hírek

Mint azt tegnap mi is megírtuk, hatalmas méretű szállítmány miatt korlátozzák több autópályán a forgalmat. Több fotó és videó is…

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka, a szlovák D2-es autópályára riasztották a rendőröket, miután egy autós a forgalommal szemben haladt – számolt…

Szerda, csütörtök és péntek éjszaka egy extrém méretekkel rendelkező szerelvény bukkan fel a magyar autópályákon. A budapesti bazilikánál alig kisebb,…

Aki gyakran halad kifelé a Gyömrői úton, az bizonyára ismeri a helyszínt és tette már meg számtalanszor azt, hogy a…

Hátborzongató “mutatványt” hajtott végre egy motoros . Felkeltette a rendőrség figyelmét egy internetre felkerülő videofelvétel, amelyen egy motoros Bytčán felhajtott…

Kapcsolódó írások

BKK busz
2019. november 17.
Ráadásul igen forgalmas helyen, a Népligetnél tartóztatták fel a rendőrök.
Ikarus 55, piros busz, pályaudvaron, megállóban, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 29.
Az Ikarus nem csak hazánkban, de a szocialista blokkon túl is egy legendás gyártó volt. A sikerhez vezető úton számtalan prototípus látott napvilágot, melyekből végül sajnos nem lett semmi. Ma közülük négyet meg is ismerhetsz!
Ikarus prototípusok 2. rész
2019. október 24.
Évszázados története során az Ikarus számos olyan busz tervével állt elő, melyek nem csak hazánkban, de világszerte is nagy sikereket értek el. De mi a helyzet a leselejtezett tanulmányokkal?
forralt bor
2019. január 26.
Érdekes tények, amit eddig nem tudtál e kedvelt téli italról