A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) a korábbi gyakorlatot követve október elsejével idén is leállítja az esztendő hátralevő részére az országos éves matricák értékesítését a viszonteladók körében. Az állami cég tájékoztatása szerint azért változik az értékesítési folyamat, mert a fizetős úton közlekedők az esztendő utolsó negyedévében már jobban járnak a havi matricákkal.

Az országos e-matricák mindig a tárgyévet követő év január végéig érvényesek, ezt a típust – díjkategóriától függően – nyárig éri meg megvásárolni. Az év hátralévő részében ebből kifolyólag már egyre inkább a havi változat jelenti a pénztárcakímélő választást a járművezetők számára – olvasható a NÚSZ közleményében.

Útdííj fizetésére figyelmeztető tábla

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató a fizetős utakat használó ügyfelek érdekében 2020. október 1-től megtiltja a viszonteladóknak, hogy országos éves e-matricát áruljanak és adjanak el. Aki szeptember után is mindenképp szeretne vásárolni országos, 2020-ra érvényes e-matricát, annak a társaság ügyfélszolgálati irodáit vagy a NÚSZ online értékesítési felületét, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalt kell felkeresnie. A 2021-es esztendőre érvényes éves matricák előértékesítését szokás szerint december elején indítja a NÚSZ.

A társaság közlése szerint 2020-ra eddig közel 490 000 darab országos éves e-matricát vásároltak, ami több mint bruttó 21 milliárd forintos bevételt jelentett a magyar államnak.