Egy hónapig felújítás az M0-áson

Közzétéve:
2019-05-09, 14:13

Az M5-ös autópálya és a 4-es főút közti szakasz lesz felújítva

Azt már észrevehetted Budapest környékén, hogy megint torlódásra lehet majd számítani, ugyanis javítanak egy útszakaszt az M5-ös autópálya és a 4-es főút között. A betonburkolat felújítását végzik el, ebben benne van a betontáblák kijavítása, valamint a hézagkezelési munkálatok.

M0-ás autópálya felújítás

A munkálatok május 7-én, kedden kezdődtek, a terelést előreláthatólag 12-éig, azaz vasárnapig építik ki, addig egyetlen sávban lehet majd csak közlekedni. A kivitelező a betontömbök javítását és a hézagkezelési munkálatokat csak ezután kezdi meg. A terelés kialakítása és a javítási munkálatok ideje alatt a 4-es főút felé vezető oldalon a belső sáv forgalmát átterelik a szembe közlekedők oldalára, a szélesebb járművek a 4-es főút irányába a menetiránnyal azonos oldalon haladhatnak. A kivitelezés előreláthatólag egy hónapig fog tartani. – írta az Útinform.

Lesz olyan alkalom, amikor még le lesz zárva a szakasz, viszont nem látsz majd senkit se rajta dolgozni. Ez nem a magyar jómunkásember-mentalitás miatt van, hanem mert a speciális útépítésekhez használt betonnak 21 napra van szüksége, hogy megkössön. Ezért is számolnak egy hónappal a lezárás kapcsán.

Ezek mellett a Magyar Közút kéri, hogy fokozott óvatossággal haladjatok az érintett szakaszon, ügyelve az ott dolgozókra!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Újabb forgalmi változás az M0-án
2018. szeptember 14.
Újabb átalakítás várható az M0-ás déli részén. A forgalmat akarják gyorsítani, amihez változtatni kell, a munkálatok során 1-1 sávban fog haladni a közlekedés.
Ideges sofőr
2018. november 05.
A felújítási munkálatok a nyár elmúltával sem állnak meg, továbbra is rengeteg helyen találkozhatsz lezárásokkal és korlátozásokkal

További hírek