Egy hónapig felújítás az M0-áson

Közzétéve:
2019-05-09, 14:13

Az M5-ös autópálya és a 4-es főút közti szakasz lesz felújítva

Azt már észrevehetted Budapest környékén, hogy megint torlódásra lehet majd számítani, ugyanis javítanak egy útszakaszt az M5-ös autópálya és a 4-es főút között. A betonburkolat felújítását végzik el, ebben benne van a betontáblák kijavítása, valamint a hézagkezelési munkálatok.

M0-ás autópálya felújítás

A munkálatok május 7-én, kedden kezdődtek, a terelést előreláthatólag 12-éig, azaz vasárnapig építik ki, addig egyetlen sávban lehet majd csak közlekedni. A kivitelező a betontömbök javítását és a hézagkezelési munkálatokat csak ezután kezdi meg. A terelés kialakítása és a javítási munkálatok ideje alatt a 4-es főút felé vezető oldalon a belső sáv forgalmát átterelik a szembe közlekedők oldalára, a szélesebb járművek a 4-es főút irányába a menetiránnyal azonos oldalon haladhatnak. A kivitelezés előreláthatólag egy hónapig fog tartani. – írta az Útinform.

Lesz olyan alkalom, amikor még le lesz zárva a szakasz, viszont nem látsz majd senkit se rajta dolgozni. Ez nem a magyar jómunkásember-mentalitás miatt van, hanem mert a speciális útépítésekhez használt betonnak 21 napra van szüksége, hogy megkössön. Ezért is számolnak egy hónappal a lezárás kapcsán.

Ezek mellett a Magyar Közút kéri, hogy fokozott óvatossággal haladjatok az érintett szakaszon, ügyelve az ott dolgozókra!

Forrás:

Kapcsolódó írások

Újabb forgalmi változás az M0-án
2018. szeptember 14.
Újabb átalakítás várható az M0-ás déli részén. A forgalmat akarják gyorsítani, amihez változtatni kell, a munkálatok során 1-1 sávban fog haladni a közlekedés.
Tinnye városkép
2019. február 19.
Jogosan hangos Tinnye és Álomvölgy lakossága?
Ideges sofőr
2018. november 05.
A felújítási munkálatok a nyár elmúltával sem állnak meg, továbbra is rengeteg helyen találkozhatsz lezárásokkal és korlátozásokkal
2019. január 07.
Az M0-s befejezése hosszú évek óta terítéken van, most azonban megoldódni látszik a probléma, csak egy kicsit másképp