Egy nő a fogadóipar tetején. Naponta több mint egy millió dollárt keres.

Közzétéve:
2021-02-15, 09:08

Denise Coates egy milliárdos üzletasszony és a Bet365 online fogadóiroda alapító-vezérigazgatója. A Guardian azt írja, hogy 2018-ban Coates 323 millió fontot, azaz 1,6 milliárd dollárt – átszámítva 120 milliárd forintot vett fel fizetésként.

Ez a legmagasabb fizetés a brit cégek vezérigazgatója között, megdöntve a 2017-es rekordot - amelyet szintén Coates állított fel 265 millió fonttal.

A Bet365-öt 2000-ben hozta létre Denise Coates – azon vállalkozás alapján, amelyet részben a családjától örökölt. Eleinte egy családi vállalkozásban tanult könyvelőnek, de hamar kiderült, hogy jó érzéke van a menedzsmenthez – abban az időben csak pár létesítményt vezetett, amely később 50 fölöttire nőtt. 2000-ben az internetes fogadásokat választotta és megvásárolta a bet365.com domain nevet. Egy évvel később üzembe helyezték a sportfogadásokat is, ami nagy sikerré vált. Azóta a Bet365 az egyik legjövedelmezőbb üzletté és az egyik legnagyobb fogadóirodává nőtte ki magát Nagy-Britanniában. Évente az ügyfelek körülbelül 60-70 milliárd dollárért fogadnak téteket. Coates vagyona - mint a cég alapítója, többségi tulajdonosa és társ-vezérigazgatója - 9 milliárd dollárra nőtt.

A híres brit fogadóipar királynője rekordfizetést utalt magának.

2017-ben és 2018-ban vezérigazgatóként Coates az Egyesült Királyság szintjén rekordbért fizetett magának - 265 millió fontot, illetve egy évvel később 323 millió fontot. A "Guardian" szerint az elmúlt évben minden munkanap után 1,3 millió fontot vágott zsebre. Ez a brit átlagfizetés 9,5 ezerszeresének megfelelő fizetés, és az ország miniszterelnökének, Boris Johnsonénak a kétszázszorosa. Összehasonlításképpen: a Microsoft vezérigazgatója alig több mint 40 millió dollárt keresett tavaly.

Coates összesen 817 millió fontot keresett az osztalékokból és a Bet365-fizetéséből az elmúlt három évben, vagyis több mint egymilliárd dollárt. A Guardian szerint, a milliárdost azonnal azzal vádolták, hogy... fizetésének közzétételét késleltette a választások után. Jeremy Corbyn munkáspárti vezető a választások előtt megígérte, hogy "gondoskodni fog" a brit elit és a vállalati bérekről.

Denise Coates

Denise Coates a 19. helyet foglalja el az Egyesült Királyság leggazdagabb embereinek listáján. Vagyonát 6,9 milliárd fontra, vagyis több mint 9 milliárd dollárra becsülik. A Guardian szerint az üzletasszony ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt, és még kevésbé aktív a médiában. Coates a családjával együtt – a testvérével, aki szintén a Bet365 vezérigazgatója és a férjével és az apjával, aki a cég elnöke összesen 93%-os törzsrészvénnyel rendelkezik.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

További hírek