2021. november 22. | 21:53

Mostanában nem is jön utánpótlás.

Pánikra nincsen ok, ám a Shell kínálatából a V-Power 95-ös üzemanyag kapcsán hiányra kell számítani, rövidtávon legalábbis biztosan. Az alábbi Shell töltőállomásokon elfogyott és az ott dolgozó kutasok szerint nem is várható utánpótlás a szóban forgó típusból:

  • Budapest, Hetényi u. 3.
  • Érd, Iparos út 42.
  • Székesfehérvár, Palotai út

A Shell töltőállomás-keresője egyelőre azt mutatja, hogy elérhető a fent listázott kutakon is a Shell V-Power 95 típusú üzemanyag a szóban forgó helyszíneken is, ám a valóság mást mutat.

üzemanyag hiányra figyelmeztető tábla
Ilyen és ehhez hasonló feliratokat helyeztek el a Shell V-Power 95-ös üzemanyagok hiányára figyelmeztetve

Az ott dolgozók szerint a normál 95-ös benzinből nincs hiány és a jövőben sem kell attól tartani, hogy ne lenne kapható. A kormány a hatósági áras benzinár meghatározásakor azt is kikötte, hogy minden benzinkút köteles normál 95-ös benzint és gázolajat is kínálni, így a töltőállomások nem tehetik meg azt elviekben, hogy csak prémium üzemanyagokat kínáljanak, amelyekre a hatósági ár nem vonatkozik.

A Hetényi úton ugyanakkor a hat töltőoszlopból csak kettőnél lehetett normál, azaz Shell FuelSave Euro 95-ös benzint tankolni. Ez eddig elszigetelt esetnek tűnik, legalábbis más Shell benzinkútról hasonlóró esetről nem érkezett beszámoló szerkesztőségünk számára.

Más benzinkutakon egyelőre nincs hiány egyik üzemanyagtípusból sem.

Frissítés: november 24-én szerdán ismét lehetett kapni a szóban forgó székesfeherévári Shell kúton V-Power 95-ös üzemanyagot, ugyanakkor több budapesti töltőállomáson is hiánycikk még mindig a 95-ös prémium benzin.