Alapjárat AMP Theme

Leállították a 8-as Golf szállítását szoftverhiba miatt

Publikálta: 
Kategória: 
Közzétéve:
2020-05-19

Újrakezdődik a galiba a Volkswagennél?

A legújabb Volkswagen Golfot év elején mutatták be, ráadásul a Genfi Autószalon elmaradása miatt a gyártónak ezt online kellett megtennie. Nagyon megosztó vélemények születtek az új jövevénnyel szemben. Volt, aki imádta és volt, aki megdöbbenten kérdezte: ez most valami vicc, ugye? 

Noha minden mai modern technológia, ami egy új autóban megjelenik, valamilyen pluszt ad a termékhez, sok esetben még növel is az értékén, ennek egy olyan hozzáadott „csomagnak” kell lennie, amely problémamentesen működik. Persze lehet az autóban bármi, például digitális műszerfal, hatalmas érintőképernyő az infotainment-rendszer vezérléséhez vagy fedélzeti WiFi, de ha ezek valamelyike nem működik már rögtön a szállítást követően, akkor a tulajdonos jogosan érezheti úgy, hogy a Kész Átverés show főszereplője lett.

Úgy tűnik, a Volkswagen ezúttal nagy fába vágta fejszéjét azzal, hogy az új 8-as Golf fejlesztéséhez frissítettek egyes technológiákon, melyek - mint kiderült - hibásan működnek. A vállalat úgy döntött, felfüggesztik az új modellek kiszállítását addig, amíg ki nem találják, hogyan tovább.

A probléma egyébként egy olyan szoftverrel adódott, amely igencsak fontos szerepet játszik például karambolnál. Ez nem más mint a segélyhívásokért felelős rendszer, amely a baleset helyszínéhez elsőként érkezőket riasztja. Az EU-ban ez 2018 óta kötelező. A vállalat nyilatkozata szerint még nem tudni, hogy visszahívásokról, vagy csak egy egyszerűbb szoftverfrissítésről lesz szó a közeljövőben. Amit viszont ezzel szemben tudni lehet az az, hogy nem ez az első alkalom, hogy probléma adódott az új generációs Golf szoftverével. Az elején pont emiatt késleltette a gyártó az egész folyamatot, ugyanis fejlesztés közben is jelentkeztek kisebb-nagyobb gondok.

Az Automotive News Europe szerint a VW tájékoztatta a német sajtót arról, hogy a hibát a rutin minőségbiztosítási ellenőrzések során fedezték fel. Egyelőre azt sem tudják megmondani, hogy hány járművet érint a probléma, de a szoftver frissítése, amely remélhetőleg megoldja ezeket a problémákat, június közepére készül el.

Forrás:
Címkék: