péntek - 2022. december 09.
2 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 683 Ft
D 700 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Levadászták, majd felgyújtották a bíró autóját a dühös szurkolók

2021. szeptember 24. | 10:14

Halálfélelmet keltett a játékvezetőkben a balhéra szomjazó társaság.

A bosnyák labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a címvédő Borac Banja Luka a bronzérmes Velez Mostar pályáján lépett pályára. A mérkőzés a 82. percben félbeszakadt, a vendégek akkor szerezték meg a második góljukat, ami már sok volt a drukkereknek.

Ezután megkergették az ellenfél játékosait, a játékvezetőt és annak stábját. Bosnyák sajtóinformációk szerint az FC Borac delegációjának egyik tagja hallotta, hogy Semsudin Hasic, a Velež elnöke azt kiáltja a játékvezetőknek:

„Nem fogtok élve kijutni a stadionból!”

Szerencsére nem így történt, a Borac futballistáinak és a játékvezetőknek sikerült elmenekülniük az őrjöngő tömeg elől, gyorsan az öltözőbe sprinteltek. Később a futballisták és edzők eltűntek, az őket szállító csapatbusz épségben kijutott a pokoli helyzetből. A játékvezetők viszont már nem voltak ilyen mázlisták.

A bosnyák rendőrség tájékoztatása szerint Sabrija Topalovic játékvezető és asszisztense autóját a Mostar szurkolói a Szarajevóba vezető úton egy alagútba szorították, és megállásra kényszerítették. Az autóban ülőket csúnyán elpáholták, a kocsit pedig felgyújtották. Az elkövetőket keresi a rendőrség.

A Bosznia-Hercegovinai Labdarúgó Szövetség elnöke, Vico Zeljkovic felháborodott a történtek hallatán és határozottan elítélte a mérkőzés végén történteket és a támadást a játékvezető ellen. A Velez elnöke, Semsudin Hasic súlyos szankcióban részesülhet, ugyanis őt tartják a leginkább felelősnek azért, hogy idáig fajultak az események.

Bosznia-Hercegovina egyébként egy nagyon szép ország, érdemes felkeresni, akár autóval is:

Elárulta a Mercedes-AMG, meddig tartanak ki a V8 mellett F1: Eldőlt, hol folytatja Mick Schumacher

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!