Extrém hidegben induló keleti autókról készült videós összeállítás

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-11-27, 08:55

A szibériai időjárás rendesen próbára teszi a motorokat.

Még tavaly került fel a YouTube-ra az a videós összeállítás, ami fogvacogtató hidegben (-25 és -45 fok között) induló autókat mutat be. Azért vettük most elő ezt a videót, mert hamarosan nálunk is beköszönt a tél, bár ennyire durva időjárási körülményekre azért talán nem kell számítanunk. A válogatásban két kivételtől eltekintve csak orosz gépjárművek szerepelnek.

A videó már majdnem 300 ezer megtekintésnél jár, ami arra utal, hogy sokakat érdekel ez a téma. Az elénk tárt autók jelentős többsége orosz, de egy lengyel FSO Polonez és egy ukrán ZAZ Sens is bekerült az összeállításba. A hidegindításokat Oroszországban, Lengyelországban és Kazahsztánban rögzítették az autótulajdonosok.

Lada 2106 műszerfala

A legtöbb esetben benzinmotorok röffennek be nagy nehezen a farkasordító hidegben, tekintve, hogy a dízelmotorok eléggé ritkák voltak az orosz autókban. A lengyel Poloneznek viszont dízelmotorja van, a Peugeot által gyártott 1,9 literes XUD-motorral szerelték fel az autót.

Ugyan a hosszan tartó, kemény telek egyre ritkábbak Magyarországon, de azért bármikor lecsaphat ránk egy-egy olyan időszak, amikor reggelente kőkemény mínuszok repkednek odakint, ez pedig az autósok és az autók életét is megnehezítheti. Korában már mi is foglalkoztunk ezzel a témával a Mit tegyél az autóddal, ha extrém hideg van? című cikkünkben. A téli gumira váltás ideje is eljött, hiszen az időjárási körülmények már indokolttá teszik.

YouTube

Kapcsolódó írások

Gödörbe zuhant Lada
2019. november 20.
Csőtörés miatt szakadt be a beton az autó alatt.
Gumit égető mercis oldalról
2019. december 09.
Ha azt hitted, hogy nem mutatunk videót, akkor nagyot tévedtél.

További hírek