2019. november 18. | 14:28

A Hennessey feltöltött a Youtube-ra egy videót, ahol az iker-turbós, 1400 lóerős Dodge Challenger Demon látható egy próbapadon, ahol megnézik mit is tud.

A kompresszor eltűnt és a Hennessey egy ikerturbó kittel helyettesítette, valamint a 6,2 literes V8-as erőforrást 7,0 literesre fúrták. Emellett erősített hajtókart, kovácsoltvas dugattyúkat, egyedi szívócsonkot és még pár újítást kapott. A turbófeltöltők a fényszórók alatt kaptak helyet. Az alváz fejlesztései közt szerepel a megerősített hátsó felfüggesztés, a tengelyek és még néhány dolog.

Hennessey azt állítja, hogy az iker-turbós Dodge Demon már 1400 lóerővel bír 6500 fordulat/percnél és az 1616 Nm csúcsnyomatékát 5200 fordulat/percnél le is adja, az hozzátartozik az igazsághoz, hogy verseny üzemanyaggal tudja ezt produkálni.

A videó alapján a padon 1237 lóerőt és 1458 Nm nyomatékot mértek a kerekeken, ez közel van a fentebb leírt adatokhoz és az átviteli veszteségeket nézve reális is lehet. Bizonyára furcsa, hogy nincs a Dodge Demon ordítását kísérő hagyományos kompresszor hang, ám az ikerturbó egyedien tölti ki az ürességet.