10 autót dobott le egy daruról a Volvo egy biztonsági teszt keretében 

Közzétéve:
2020-11-16, 20:00

A kísérlet segítségével mentőcsapatok gyakorolhatták és tökéletesíthették mentési stratégiájukat.

Egy autóbalesetet követően rendkívül fontos, sőt, akár életet is menthet az azonnali, szakszerű segítségnyújtás. A súlyosan megrongálódott járművek azonban nehezíthetik a mentőcsapatok munkáját, ezáltal értékes idő mehet kárba, ami könnyedén tragédiához vezethet. A Volvo számára híresen fontos a biztonság. A svéd autógyártó szerint a jövőben a hangutasításoknak is lényeges szerepük lesz, egy friss biztonsági kísérletben pedig most a mentőcsapatok munkáját kívánták segíteni.

A Volvo 10 autót dobott le egy 30 méteres daruról, hogy ezzel a kísérlettel modern járművek segítségével szimulálják egy súlyos autóbaleset becsapódásának erejét. A mentőcsapatok ezzel a kísérlettel gyakorolhatták és tökéletesíthették a baleseti mentés során alkalmazott stratégiájukat. A gyakorlat célja, hogy a súlyos baleseteket követő beavatkozásokat a lehető legszakszerűbb módon és a legrövidebb idő alatt hajtsák végre.

daruról ledobott Volvo

A mentőcsapatok gyakorlataihoz általában leselejtezett roncsokat használnak, ezúttal azonban újabb és masszívabb anyagból épült kocsikon is élesíthették tudásukat. A kísérletből származó információkról egy kiterjedt jelentés készül majd, mely először a Svédországban szolgálatot teljesítő mentőcsapatok számára lesz elérhető.

daruról ledobott Volvo

Håkan Gustafson, a Volvo autós közlekedési baleseteket vizsgáló kutatócsapatának főmunkatársa elmondta, már hosszú évek óta együtt dolgoznak a svéd mentőszolgálattal. 

„Ez azért nem meglepő, mert egy közös célért, a közlekedésbiztonság növeléséért dolgozunk. Az autóink biztonságosabbak, mint valaha, ám a modern felépítés gyakran nagyobb kihívást jelent a mentőcsapatok számára. Az új járművekkel lefolytatott gyakorlat rendkívül hasznos tapasztalatokkal szolgál, hogy a jövőben még hatékonyabban végezhessék munkájukat a mentők, ezáltal kevesebben veszítsék életüket a közlekedési balesetekben” - fogalmazott a svéd szakember. 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Volvo S80
2020. december 12.
A Volvo egykori luxuslimuzinja két generáción keresztül képviselte a svéd márka csúcsát, legerősebb változatában Yamaha-féle V8-as dolgozott!
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.

További hírek