120-szal csapódott egy autóba a vonat Körmendnél, egy ember meghalt

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-17, 14:06

Az Opelben utazó kutyát el kellett altatni.

Meghalt egy osztrák férfi Körmendnél, miután az általa vezetett Opel kisáruszállító vonattal ütközött. A 60 év körüli járművezető a helyszínen életét vesztette.

A külföldi férfi a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre, ahol a neki jobb kéz felől érkező vonat 120 km/h-s sebességgel csapódott bele az autójába. Az ütközés után a vonat még 500 méteren keresztül tolta maga előtt a roncsot. Azt pedig csak a tűzoltók tudták leszedni a mozdony elejéről.

Vonattal ütközött egy Opel Körmendnél

Az osztrák állampolgárságú sofőr a helyszínen belehalt a sérüléseibe, a vele utazó kutyája az ütközés után kirepült az autóból, a földet érés pillanatában eltört a gerince. A kutyust végül egy állatorvos altatta el. Öt évvel ezelőtt ugyanebben a vasúti átkelőben egy osztrák nő veszítette el az életét, miután vonattal ütközött a kocsi, amiben ült.

A helyiek szerint az átjáróban a fénysorompókat ki kéne egészíteni egy-egy félsorompóval is, mert azt jobban észrevennék az elbambuló sofőrök. A félsorompó azért is lenne hasznos, mert a 8-as út irányából érkező autósoknak sokáig takarásban van a vonat az erdősávból és bozótból álló dzsumbujtól. Az átkelőtől 60 méterre amúgy fel vannak festve azok a sárga színű útburkolati jelek, amelyek különösen veszélyes helyekre hívják fel a sofőrök figyelmét.

Opel kisáruszállító roncsai Körmend térségében

A 112Press kiment a halálos vonatbaleset helyszínére, az újságírók azt figyelték meg, hogy nagyjából minden ötödik autó lassítás és körültekintés nélkül robogott át az átkelőn.

Forrás:

További autós hírek

Sokszor esett már szó az igazi tahó autósokról. Ők azok a fazonok, akik úgy közlekednek az utakon, hogy lényegében azt…

Karácsony Gergely főpolgármester alacsony károsanyag-kibocsátású zónákat hozna létre Budapesten, ami a kijelölt területeken a gépjárművek nagy részének kitiltását jelentené. –…

Az oroszországi Szegezsánál vette videóra minden autós rémálmát egy autós – szúrta ki aSzabályosan, nyugodtan haladt, egészen addig, míg észre…

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya és a Kommunikációs Osztálya 2019. november 11-én egy egész napos programot szervezett Budapesten, a Than Károly…

Tényleg elképesztő anyagokat küldtök mostanság és egyre durvábbak ezek… Ez a felvétel az Árpád hídon készült. Valahogyan a villamos sínekre…

Kapcsolódó írások

Közúti baleset személyi sérüléssel
2019. augusztus 26.
A Toyota biztonsági rendszerének felára nem lesz túl drága.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
Önvezető személyszállító kisbusz ütközött Las Vegasban
2017. november 17.
Ismét terítékre került, vajon mennyire biztonságosak az önvezető járművek, miután egy frissen forgalomba állt, nem ember által vezetett gépjármű érintett volt egy balesetben.