120-szal csapódott egy autóba a vonat Körmendnél, egy ember meghalt

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-17, 14:06

Az Opelben utazó kutyát el kellett altatni.

Meghalt egy osztrák férfi Körmendnél, miután az általa vezetett Opel kisáruszállító vonattal ütközött. A 60 év körüli járművezető a helyszínen életét vesztette.

A külföldi férfi a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre, ahol a neki jobb kéz felől érkező vonat 120 km/h-s sebességgel csapódott bele az autójába. Az ütközés után a vonat még 500 méteren keresztül tolta maga előtt a roncsot. Azt pedig csak a tűzoltók tudták leszedni a mozdony elejéről.

Vonattal ütközött egy Opel Körmendnél

Az osztrák állampolgárságú sofőr a helyszínen belehalt a sérüléseibe, a vele utazó kutyája az ütközés után kirepült az autóból, a földet érés pillanatában eltört a gerince. A kutyust végül egy állatorvos altatta el. Öt évvel ezelőtt ugyanebben a vasúti átkelőben egy osztrák nő veszítette el az életét, miután vonattal ütközött a kocsi, amiben ült.

A helyiek szerint az átjáróban a fénysorompókat ki kéne egészíteni egy-egy félsorompóval is, mert azt jobban észrevennék az elbambuló sofőrök. A félsorompó azért is lenne hasznos, mert a 8-as út irányából érkező autósoknak sokáig takarásban van a vonat az erdősávból és bozótból álló dzsumbujtól. Az átkelőtől 60 méterre amúgy fel vannak festve azok a sárga színű útburkolati jelek, amelyek különösen veszélyes helyekre hívják fel a sofőrök figyelmét.

Opel kisáruszállító roncsai Körmend térségében

A 112Press kiment a halálos vonatbaleset helyszínére, az újságírók azt figyelték meg, hogy nagyjából minden ötödik autó lassítás és körültekintés nélkül robogott át az átkelőn.

Kapcsolódó írások

Közúti baleset személyi sérüléssel
2019. augusztus 26.
A Toyota biztonsági rendszerének felára nem lesz túl drága.
Michelisz Norbert összetört versenyautója oldalról
2019. november 15.
A magyar pilóta autója csúnyán összetört a második időmérőn.

További hírek