Kinyitotta a pénztárcáját a magyar rendőrség, ennek eredményeként elég komoly motorokhoz jutottak hozzá a járőrök.

Dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy 25 szolgálati motorkerékpárt adott a rendőr-főkapitányságoknak kedden. A BMW R1250 RT típusú, 1254 köbcentis, kéthengeres boxermotorral ellátott vasparipák többek között elektromosan állítható szélvédővel és ülés- és markolatfűtéssel lettek ellátva.

A kéthengeres boxermotorból egyébként 136 lóerőt lehet elővarázsolni, a gyártó szerint az erőforrás támogatja a tempós kanyarvadászatot, temérdek nyomatéka pedig nagyon jól jön az egyenesekben. A BMW R1250 RT nettó alapára 4 834 645 forintra rúg, bár máshol 8 028 200 forintért lehet megvásárolni az izmos kétkerekűt. Ha az előbbi árral számol az ember, akkor a rendőrség legalább 120 millió forintot elköltött erre az üzletre, de minden bizonnyal ennél is többet fizetett a hatóság a járgányokért.

A rendőrség egyébként 153 darab új, kifejezetten rendészeti célra gyártott motorkerékpárt vásárolt 2011 óta. A most csatasorba állított BMW-k a megyei rendőr-főkapitányságok és a BRFK személyi állományának munkáját segítik majd.