2022. április 26. | 22:11

A jelek szerint Nissan által újraélesztett márka autói nem kellenek senkinek. Bezzeg régen...

Komoly múltra tekinthet vissza a Japánban jól ismert Datsun, melynek szárnyai alatt 1983-ig számos jármű került piacra. A Nissan 9 évvel ezelőtt újraélesztette a márkát, az autókat pedig az indiai, orosz, indonéz és dél-afrikai piacra szánták. Oroszország és Indonézia 2020-ban mondott nemet a Datsunra, most pedig a gyártásnak helyet adó Indiában is búcsút intenek neki, emiatt pedig Dél-Afrikának sincs más választása. A korábban legyártott modelleket különböző kereskedésekben próbálják majd értékesíteni, a készlet erejéig.

„Biztosíthatunk minden jelenlegi és jövőbeli Datsun tulajdonost, hogy az ügyfelek elégedettsége továbbra is a legfontosabb tényező számunkra. Magas szintű értékesítés utáni szolgáltatásokkal, alkatrészekkel és garanciális támogatással állunk a vásárlók rendelkezésére” – áll a Nissan India által kiadott sajtóközleményben.

A 2013-ban új életre hívott Datsun első modellje a GO nevet kapta. Nos, a szakértők nem túl sok szép jelzőt találtak ezzel az autóval kapcsolatban. Eleinte ugyan nem fogyott rosszul az indiai piacon, ám egy idő után egyszerűen ráuntak az emberek. A Datsun GO az NCAP töréstesztjén egy kövér nullás osztályzatot kapott annak idején, és azért lássuk be, hogy ez sem növeli a vásárlók bizalmát.

A hírek szerint a Nissan közel 3 milliárd dollárt takaríthat meg a Datsun márka leállításával, ezt az összeget pedig az elektromos járművek gyártásának fejlesztésére fordíthatja a japán vállalat.