20 millió dollárért kelt el a világ egyik legritkább autója

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-08-24, 16:50

Gyorsan gazdára talált a McLaren F1.

Nagyon szép, nagyon gyors és nagyon drága, így lehetne a legjobban jellemezni azt az LM-specifikációjú utcai McLaren F1-est, ami most 20 millió dollár (6 milliárd forint) ellenében talált új gazdára egy kaliforniai árverésen.

Az a durva, hogy ebből a járgányból mindössze kettő létezik a világon, nem véletlenül került ilyen sokba, nyilván ölre mentek egymással a gazdag autógyűjtők. A kocsiért folyó licit alig 5 percig tartott, a 19,8 millió dolláros ajánlatra már senki nem tudott (vagy nem akart) ráígérni. A kocsi új tulajdonosáról annyit lehet csak tudni, hogy az Egyesült Államokban él, vagyis jó messze került a kocsi a McLaren székhelyétől, az Egyesült Királyságban található Wokingtól.

McLaren F1 felülről

Az autóban egy 680 lóerős erőforrás található, a motortere pedig aranyfóliával lett beborítva, ezzel hozzávetőlegesen 16 gramm arany került be a kocsiba.

McLaren F1 beltér

A verda kiváló állapotban van. 2000-ben egy gyűjtő visszavitte a McLarenhez, akkor került bele többek között egy sport kipufogórendszer is. Az azóta eltelt 19 év során Szingapúrban és Új-Zélandon is megfordult a kocsi, most pedig az USA lesz az új otthona.

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
A McLaren Elva M1A elölről
2020. március 12.
 Az MSO-nak köszönhetően a szuperautó retró megjelenést kapott.

További hírek