2020-ban frissül a Jeep Renegade

Közzétéve:
2019-10-19, 17:57

A 2020-as Jeep Renegade az FCA csoport első olyan, Európában forgalmazott típusa, amit a Uconnect szolgáltatásokkal szerelnek fel.

Az első Jeep Renegade 2014 szeptemberében gurult le a gyártósorról, ez volt az első olyan Jeep modell, amit ez Egyesült Államokon kívül gyártottak. Most az olaszországi Melfiben, a kínai Kanton városában működő GAC FCA gyárban és a brazíliai Pernambuvóban készül. A Fiat alapokra épülő Renegade rekord eladásokat produkált az öreg kontinensen, sőt világszerte több mint egymillió példány kelt el. A Jeep Renegade lesz az első olyan FCA modell az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika), amelyet hibrid hajtáslánccal szerelnek fel.

Jeep Renegade 2020

Eljött az ideje tehát a modellfrissítésnek, viszont nem külső megjelenésében változott számottevően az új Renegade, a főbb újításokat a beltérben kell keresni! Azonban októbertől a Blue Shade karosszériaszín csatlakozik a szintén friss Sting Grey és a Bikini fényezési opciókhoz, négyféle felszereltségi szint jön a palettához, valamint három különkiadásból lehet választani.

Jeep Renegade interior

A kabinban tehát a UConnect infotainment 7 és 8,4 colos kijelzőkön mutatkozik, a My UConnect mobil applikációval az okosórákon és az interneten át szinte minden berendezést vezérelhetünk a Renegadeben. A My Assistant csomag részeként vészhívó funkció, asszisztencia szolgáltatás érhető el, de akár e-mailben, havonta tájékoztathatják a tulajdonost a Renegade állapotáról. A My Navigation - ami csak a 8,4 colos navihoz jár – valós időben figyeli a forgalmat, időjárást, traffipaxokat. Opciós szolgáltalásként akár nyolc telefont lehet a fedélzeti Wi-Fi Hotspotra csatlakoztatni, az autó képes figyelmeztetni a tulajdonost, ha lopási kísérletet észlel, sőt kis járműflották kezelésére szolgáló funkció is elérhető.

Jeep Renegade UConnect

A vásárlók nyolcféle hajtáslánc-kombináció közül választhatnak, legyen szó első- vagy összkerékhajtású Jeep Renegaderől. Az egyliteres, háromhengeres turbómotor 120 lóerőt és 190 Nm-t kínál, az 1.3 literes, négyhengeres változat 150 lóerővel és 270 Nm-rel kecsegtet. Előbbi hatos kézivel, utóbbi duplakuplungos sebességváltóval és elsőkerékhajtással rendelhető. Ugyanez az 1.3 -as 180 lóerős kivittelben is kérhető összkerékhajtással és kilencfokozatú automatával.

Dízel fronton az 1.6 literes jól bevált Multijet választható 120 lóerővel és 320 Nm-rel, hatos kézivel vagy duplakuplungos váltóval, elsőkerék-hajtással. A 2.0 literes turbódízel 140 és 170 lóerővel, 350 Nm-rel kapható, a gyengébb változathoz mindkét váltó kérhető, az erősebb viszont kizárólag a kilencfokozatú automatával elérhető.

Jeep Renegade 2020 árak

Jeep Renegade 2020 Árak

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Az 1963-as Jeep Wagoneer elölről fotózva
2020. január 03.
Lassan 6 évtizedre tekint vissza a luxus SUV-ok története.
Alfa Romeo Stelvio
2018. december 05.
A soron következő Alfa Romeo SUV-t a márka pomiglianói üzemében fogják gyártani és a Jeep Renegade architektúráját alapul véve készül majd el.

További hírek