2019. december 19. | 10:09

A vadonatúj, 40 éves Lada Niva jövőre ránctalanodik!

A Lada Nivával 1977-óta lehet szorosabb, vagy kevésbé szoros kapcsolatot létesíteni. A dizájnban azóta lényegi változás nem történt, mindig is négyhengeres motor hajtotta és állandó összkerékhajtással volt megvásárolható – nos, ezek 2020-ban sem fognak változni! A képeken a ráncfelvarrott Niva látható, amit hivatalosan ugyebár 4x4-nek kell hívni.

Apró változtatásokat kapott a külső, az egyetlen számottevő dolog, hogy ködlámpák költöztek az első lökhárítóba az Urban, vagyis a legmagasabban felszerelt modellnél. Hatékonyabb szellőzési rendszert, átláthatóbb klímapanelt, elektromos ablakokat kapott még a terepjáró, valamint nagyobb lett a kesztyűtartó, sőt a középkonzolon két pohártartót és egy apró rekeszt helyeztek el. A gerincoszlopod nagy örömére átszabták az immáron fűthető első üléseket, elméletben még kényelmesebbek lettek a dönthető mechanizmus fejlesztése miatt.

A Suzuki Jimny orosz lelki társát továbbra is az 1,7 literes, 83 lóerős benzinmotor hajtja, ami egy ötsebességes váltón keresztül forgatja a kereket. A menetteljesítményektől nem kell hasra esni: 17 másodperces 0-100-as sprint és 142 km/h-s végsebesség várható az új Lada 4x4-től.