vasárnap - 2024. május 05.
15 °C
időjárástiszta égbolt
95 631 Ft
100 684 Ft
D 618 Ft

2021-ben jöhet az új Maserati GranTurismo

Sejtelmes képet mutatott be az olasz márka az új generációról. Lesznek meglepetések, az egészen biztos.

Az új MC20 bemutatóján lebegtette be az olasz márka egyetlen kép erejéig a GranTurismo típus új változatát, amire még egy évet biztosan kell várnunk. A Maserati 2024-ig 13 új modellt szeretne bemutatni, a döntéshez hűen pedig majd jönnek is az újabbnál újabb darabok.

Az új GranTurismo jövevényről egyelőre nagyon keveset tudni, de az előzetes kép alapján a formája biztosan nagyon hasonló lesz a régi modellhez. Ennek ellenére az biztos, hogy a fényszórókat és a hátsó lámpákat újratervezik, ami nagyon hasonló lehet az MC20-as modelléhez.

Az első generációs GranTurismo modell gyártása tavaly év végén, nem kevesebb mint 12 év után zárult le. Az első változatot eredetileg egy 4,2 literes, V8-as motorral szerelték fel, amelyet a Maserati a Ferrarival karöltve fejlesztett ki. Ez egy 405 lóerős motor volt, ami 5,2 másodperc alatt gyorsította az autót 0-ról 100 km/órás sebességre. Ekkor még a Ferrari volt a többségi tulajdonos a márka felett. Tulajdonrészét azonban eladta a Fiat-csoportnak, közvetlenül azután, hogy kijöttek a közös GranTurismo típussal. Ezután jött ki a California, ami gyakorlatilag majdnem ugyanaz lett, kisebb módosításokkal.

A típus viszont tovább tudott élni, sőt, egy sikerszéria lett. Változás biztosan lesz, hiszen a Maserati a jövőben egyre inkább az elektromos meghajtásra és a hibrid rendszerekre összpontosítana, így az is elképzelhető, hogy a 2021-es modellben is lesz elektromos rendszer.

Viszont nem ez volt az egyetlen olyan típus, amelyet belengetett az olasz márka, hiszen a Grecale névre keresztelt SUV is fejlesztés alatt áll, ami nagyon hasonló lesz az Alfa Romeo Stelvióhoz.

Ha kíváncsi vagy a Maserati GranTurismo tesztünkre, akkor nézd meg alábbi videónkat.

Amennyiben nem indul el a videó, kattints és nézd meg saját Youtube csatornánkon.

Forrás: