2030-tól betiltják az új benzines és dízel járműveket az Egyesült Királyságban

Közzétéve:
2020-11-18, 16:08

Boris Johnson miniszterelnök elmondta, céljuk a nettó zéró kibocsátás mihamarabbi elérése.

10 év múlva már nem forgalmazhatnak új benzines és dízel járműveket az Egyesült Királyságban. Boris Johnson miniszterelnök elmondta, a korábban kitűzött 2035-ös céldátum előtt szeretnék elérni a nettó zéró kibocsátást a szigetországban. 2035-től egyébként betiltják az új hibrid járművek forgalmazását is, így aki új autót szeretne venni, annak marad az elektromos kínálat.

A brit miniszterelnök mozgalmas napokon van túl. A közelmúltban találkozott egy koronavírus-fertőzött képviselővel, így Boris Johnson önkéntes házi karanténból folytatja munkáját. Az élet azonban nem áll meg, a brit kormánynak pedig bizonyítania kell, képes tartani a klímaváltozással kapcsolatos ígéreteit.

„Itt az ideje a környezetbarát fellendülésnek. Az embereknek meg kell tapasztalniuk az elégedettség érzését, hiszen zöldebbé, tisztábbá és szebbé teszik az országot” - idézte a Financial Times a brit miniszterelnököt.

forgalmas csomópont Angliában

Az Egyesült Királyság kormánya több mint 2,8 milliárd fontos csomaggal támogatja az elektromos autókhoz szükséges infrastruktúra létrehozását, beleértve az akkumulátorok gyártását, valamint a töltőpontok telepítését. A G7 országai közül elsőként a britek foglalták törvénybe a nettó zéró kibocsátás elérését 2050-re. Ehhez jelentős változásokat kell eszközölni a szigetországiak utazási, fogyasztási és étkezési szokásaiban. A teljes terv összesen 12 milliárd fontos kormányzati támogatást igényel. Boris Johnson ígéretet tett a szélerőművek, valamint kisebb-nagyobb atomerőművek telepítésének elősegítésére is.

„Óriási lehetőség előtt állunk, hogy országszerte új befektetéseket és zöld munkahelyeket hozzunk létre, és egy valódi alacsony szén-dioxid kibocsátású társadalomban éljünk” - fogalmazott John Hardie, a Brit Iparszövetség megbízott igazgatója.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Ha dízel autót vennél, akkor új Volvód már nem lesz!
2018. május 18.
Végleg száműzi új modelljeiből a dízel erőforrásokat a Volvo, így a legfrissebb S60 szedán már kizárólag benzines és benzines-hibrid változatban lesz elérhető.
Hullócsillag? – Mercedes E-osztály W210
2018. augusztus 25.
A W210-es egy új arculatot és vállalatfilozófiát képviselt a Mercedes palettáján a 90-es évek közepétől. Nem generációkra tervezték, mégis szépen teljesít!

További hírek