2020. november 09. | 12:52

Az apró építőkockákból összeszerelhető autó november közepén kerül a boltokba Amerikában, átszámítva nagyjából 60 ezer forintot kell érte fizetni.

Idén nyáron elmaradtak az egyébként szokásos filmes bemutatók. A járványügyi korlátozások miatt ugyanis a mozikat is lényegesen kevesebben látogatják. A Halálos Iramban és James Bond-filmek alkotói is későbbi időpontra halasztották a premiert, ahogy a Szellemírtók új részére is jövő nyárig várni kell. A sorozat rajongói számára jó hír, hogy a Lego már ebben a hónapban piacra dobja a filmben szereplő Ecto-1 modell 2352 darabból összeállítható másolatát.

A Lego remek munkát végzett a legendás 1959-es Cadillac Miller-Meteor rekonstruálásával. A hatalmas, 47 centiméter hosszú replika az Ecto-1 valaha volt legélethűbb mása, mely számos remek kiegészítővel rendelkezik. Az autóban a gonosz szellemek befogásához és ártalmatlanításához szükséges minden eszköz megtalálható, természetesen kicsinyített formában, ám minden apró részletre ügyelve.

Michael Psiaki, a Lego tervező mestere elárulta, hogy az autentikus elemek mellett meglepetésekkel is készülnek a rajongók számára. A Szellemírtók Ecto-1 Lego változata november 15-én kerül a boltokba Amerikában, a vásárolni szándékozóknak várhatóan 60 ezer forintnak megfelelő összeget kell leszurkolniuk érte. Az új Szellemírtók-film bemutatója csak jövő júniusban várható, addig is ki lehet tölteni a keletkezett űrt egy kis legózással.