Minimum 240 km/órával hajtott egy sofőr az M1-es autópálya Győr-Hegyeshalom felé vezető oldalán – egyik utasa ezt élőben közvetítette az interneten. Az esetről az RTL Híradó számolt be.

Kivehető, hogy a Mercedes elől sorban húzódnak le a kocsik, hatalmas tempót diktált az autós a belső sávban. A felvételen látni, hogy a kilométeróra gyakorlatilag kiakadt, olyan gyorsan ment. A járműben összesen négyen utaztak, az önfeledt dalolászásból arra lehet következtetni, hogy egyikük sem tojta össze magát, mindenki élvezte a féktelen száguldozást. A videózó utas szerint Tatabányára tartottak, tehát a felvétel az M1-es jelű sztrádán készülhetett, a péntek esti órákban.

„Bármennyire is jogos lenne, Magyarországon jelenleg nem számít közúti veszélyeztetésnek az efféle extrém sebességtúllépés, még akkor sem, ha valaki kétszer gyorsabban megy a megengedett sebességnél. Ha nincs közvetlen veszély a gyorshajtással összefüggésben, akkor nincs közúti veszélyeztetés” – nyilatkozta Borbély Zoltán közlekedési jogász az RTL Híradónak.

Borbély szerint a videón látható ámokfutás csak szabálysértésnek minősül. A jogász hozzátette, hogy ez a sebességtúllépés 300 000 forint pénzbírsággal sújtható, a vezetői engedélyt pedig maximum egy évre vonhatná be a hatóság.

Ehhez azonban meg kéne találni a szabálysértőt. A rendőrség ugyanis egyelőre nem indított eljárást. Az egyenruhások azt mondták, ha valaki feljelentést tesz, akkor néznek az illető körmére.