Brutális terepjárót készített a Hubei Haojing nevű kínai cég, a 23 üléses gépmonstrum 110 000 dollárba (aktuális árfolyamon 34,7 millió forintba) kerül, és bárki megrendelheti az Alibabáról.

HJ ATV6 terepjáró oldalról

Az alibaba.com az Alibaba Group nemzetközi piacra szánt B2B webáruháza, a világ legnagyobb online viszonteladói oldala, írja a Wikipédia. A ceruzaelemektől a szőnyegekig, a könyvektől a riasztókig és az olcsó kínai másolatokról a hátizsákokig szinte bármit megtalálhat az ember az Alibabán. Oké, de off-roadozásra alkalmas gépjárművet tuti nem lehet rendelni onnan, gondolhatnád, pedig de!

HJ ATV6 terepjáró oldalról

A Hubei Haojing által gyártott HJ ATV6 ugyanis még mindig elérhető, legalábbis a cikk írásának pillanatában az oldalba épített kereső találatot jelzett akkor, amikor az ember rákeresett a modellre. A cég nekünk európaiaknak nyilván nem mond sokat, a Hubei Haojing legfőképp buszok gyártására specializálódott, de komoly vasakat és azokhoz képest pillekönnyű villanykocsikat is készít.

HJ ATV6 terpejáró oldalról

Az ATV6 tulajdonképpen egy nyitott tetejű off-road busz, a 8,8 méter hosszú óriás hat keréken gurul, és azok a kerekek nem éppen pöttömkék, amint az a képeken is látható. A modellből egy kisebb, 4x4-es változat is elérhető, hasonló a felállás, mint a Mercedes-AMG G63 6x6 és a G550 4x4 Squared esetében.

HJ ATV6 terepjáró utastere

Az apokalipszis-kompatibilis szörnyeteg egy 8,9 literes Cummins (amit a kínaiak helytelenül Cummingsnak hívnak) dízelmotorral lett szerelve, ami 260 lóerő leadására képes és 1550 Nm-es nyomatékkal bír. A 23 üléses terepjáró 110 000 dollárba kerül, ahogy korábban már említettem, a megrendelés után kábé egy hónapot vesz igénybe a hatkerekű leszállítása (az árban a különböző vámilletékek nincsenek benne). Több példány igénylése esetén a megrendelés végén fizetendő összeg 89 000 dollárra csökken. A HJ ATV6-re szóló garancia két évre és 124 000 mérföldre (199 558 kilométerre) érvényes, és úgy néz ki, hogy tetővel vagy valamilyen ponyvával is lehet kérni a monstrumot.

A Hubei Haojing a spektrum mindkét szélén mozog, ugyanis egy picike elektromos autót is piacra dobott, a 24 kWh-os akkumulátorral ellátott BJ01 hatótávja 250 kilométert képes megtenni egyetlen feltöltéssel. A 110 kilométer/órás végsebesség elérésre képes kétüléses villanyautó ára 8500 dollár (2,7 millió forint).

BJ01 villanyautó oldalról

BJ01 villanyautó oldalról

BJ01 villanyautó beltere