A kétüléses versenyautókat felvonultató sorozatokban a pilóták egyik komoly rémálma, hogy a felcsapódó motorháztető miatt akad problémájuk. Mondani sem kell, hogy ez erősen balesetveszélyes lehet, hiszen korlátozza a pilótát a kilátásban, valamint lerepülése esetén veszélyeztetheti a többi résztvevőt is. A Nürburgringen a közelmúltban hasonló eset történt, ám ezúttal a jobboldali ajtó okozott problémát.

A legendás versenypálya YouTube-csatornájára felkerült videóban látható, hogy a Setra Motorsport színeiben induló BMW ajtaja egyszerűen lerepül az autóról. Egy ilyen történés még nagyon alacsony sebességnél is veszélyes, 280 km/h-nál pedig egyenesen hajmeresztő. A felvételen látszik, hogy a BMW az esetet megelőző másodpercekben egy Porsche 911 mellett halad el, a benne ülő versenyző pedig csak a szerencsének köszönheti, hogy nem történt nagyobb baj.

Miután az ajtó levált a BMW-ről, a pilóta folyamatosan nézi az alkatrész hűlt helyét, valamint a visszapillantót is fürkészi, hogy nem történt-e baleset. A versenyző ezt követően lelassít, majd a szervízúton keresztül a csapat garázsához hajt.

A szerelővel közösen azonnal megállapították, hogy nem lesz egyszerű a javítás. Első dolguk az volt, hogy megkeressék az elhagyott ajtót a pálya szélén, majd egy körülbelül egyórás folyamatot követően ismét rögzíteni tudták az alkatrészt. A lenti képsorokon látható, hogy nem sajnálták a ragasztószalagot – remélhetőleg a balesetveszélyes eset nem történik meg újra.