280 km/h-s sebességnél szállt el egy BMW ajtaja a Nürburgringen

Közzétéve:
2020-10-14, 12:20

A lerepülő alkatrész könnyen komoly balesetet okozhatott volna.

A kétüléses versenyautókat felvonultató sorozatokban a pilóták egyik komoly rémálma, hogy a felcsapódó motorháztető miatt akad problémájuk. Mondani sem kell, hogy ez erősen balesetveszélyes lehet, hiszen korlátozza a pilótát a kilátásban, valamint lerepülése esetén veszélyeztetheti a többi résztvevőt is. A Nürburgringen a közelmúltban hasonló eset történt, ám ezúttal a jobboldali ajtó okozott problémát.

A legendás versenypálya YouTube-csatornájára felkerült videóban látható, hogy a Setra Motorsport színeiben induló BMW ajtaja egyszerűen lerepül az autóról. Egy ilyen történés még nagyon alacsony sebességnél is veszélyes, 280 km/h-nál pedig egyenesen hajmeresztő. A felvételen látszik, hogy a BMW az esetet megelőző másodpercekben egy Porsche 911 mellett halad el, a benne ülő versenyző pedig csak a szerencsének köszönheti, hogy nem történt nagyobb baj.

Miután az ajtó levált a BMW-ről, a pilóta folyamatosan nézi az alkatrész hűlt helyét, valamint a visszapillantót is fürkészi, hogy nem történt-e baleset. A versenyző ezt követően lelassít, majd a szervízúton keresztül a csapat garázsához hajt.

A szerelővel közösen azonnal megállapították, hogy nem lesz egyszerű a javítás. Első dolguk az volt, hogy megkeressék az elhagyott ajtót a pálya szélén, majd egy körülbelül egyórás folyamatot követően ismét rögzíteni tudták az alkatrészt. A lenti képsorokon látható, hogy nem sajnálták a ragasztószalagot – remélhetőleg a balesetveszélyes eset nem történik meg újra.

Címkék:

Kapcsolódó írások

Képeken az új BMW 3-as limuzin
2018. augusztus 16.
A Nürburgringen tesztelik az új BMW 3-as modellt, ahol bár felmatricázva, de néhány gyári fotó is készült róla.
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek