9,5 millió dollárt, azaz átszámítva 3,3 milliárd forintért kelt el az „AA8” feliratú rendszámtábla egy Dubajban rendezett jótékonysági árverésen. Az „F55”, „V66” és „Y66” rendszámokért is 1 millió dollár feletti összeget ajánlottak. Az eseményen különleges telefonszámokra is lehetett licitálni, az 54999999 mobilszám 1,36 millió dollárért, azaz közel 500 millió forintért „talált gazdára”.

A jótékonysági árverést az arab sejkről elnevezett Mohammed bin Rashid Al Maktoum Global Initiatives alapítvány szervezte. Az adományokból mindössze 2 óra leforgása alatt összesen 14,4 millió dollár, tehát több mint 5 milliárd forint gyűlt össze. A bevételt teljes egészében a One Billion Meals étkeztetési kampány támogatására fordítják, mely 50 országba kíván élelmiszersegélyt eljuttatni.

Az „AA8” a gigantikus értékű licitnek köszönhetően a világ legdrágább rendszámtáblái közé került. Ezt a listát az „MM” kombináció vezeti, ezt 8,6 milliárd forintnak megfelelő összegért vásárolták meg Kaliforniában. Az aukciók világában egyébként nem ritka, hogy különleges rendszámtáblákra is lehet licitálni. 2019-ben egy 115 évvel ezelőtt bejegyzett rendszám 88 millió forintért talált gazdára az Egyesült Királyságban, 2020-ban pedig szintén a szigetországban fizettek 51 millió forintnak megfelelő összeget egy különleges kombinációért.