Felröppent egy hír a legnagyobb közösségi oldalakon, mely szerint hosszas tárgyalássorozat végén döntést hozott a Német Szövetségi Kormány az általános sebességkorlátozás kérdésében. A cikk szerint a német autópályákon ennek értelmében 350 km/h lesz a legmagasabb megengedett sebesség.

„Végre valahára véget vethetünk a sebességkorlátozásról szóló vitáknak. Különösen örülünk annak, hogy ezzel a tökéletes kompromisszummal mindkét oldal számára kielégítő döntés született. A környezettudatos emberek megkapták a hőn áhított sebességkorlátozást, a száguldás kedvelőinek pedig nem kell levenniük a gázról a lábukat”- nyilatkozta a Der Postillon szerint megkönnyebbülve Steffen Seibert kormányszóvivő.

Németország az egyetlen európai állam, ahol nincs általánosan érvényben lévő sebességkorlátozás az autópályákon, ami azt jelenti, hogy szabadon lehet száguldani az Autobahnon. A cikkben leírtak szerint korlátozás nélkül használt szakaszon sebességmérő berendezéseket kell felállítani, a gyorshajtókat pénzbírsággal és büntetőpontokkal fogják sújtani.

A Der Postillon azonban csak viccelt, a lap szarkasztikus cikkekkel rendre sokakat tréfál meg, szó sincs arról, hogy bevezetnék a sebességkorlátozást.