350 km/órás sebességkorlátozásról döntött a német kormány?

Közzétéve:
2020-07-15, 13:05

Történelmi pillanat a német közlekedéspolitikában?

Felröppent egy hír a legnagyobb közösségi oldalakon, mely szerint hosszas tárgyalássorozat végén döntést hozott a Német Szövetségi Kormány az általános sebességkorlátozás kérdésében. A cikk szerint a német autópályákon ennek értelmében 350 km/h lesz a legmagasabb megengedett sebesség.

„Végre valahára véget vethetünk a sebességkorlátozásról szóló vitáknak. Különösen örülünk annak, hogy ezzel a tökéletes kompromisszummal mindkét oldal számára kielégítő döntés született. A környezettudatos emberek megkapták a hőn áhított sebességkorlátozást, a száguldás kedvelőinek pedig nem kell levenniük a gázról a lábukat”- nyilatkozta a Der Postillon szerint megkönnyebbülve Steffen Seibert kormányszóvivő.

kilométeróra

Németország az egyetlen európai állam, ahol nincs általánosan érvényben lévő sebességkorlátozás az autópályákon, ami azt jelenti, hogy szabadon lehet száguldani az Autobahnon. A cikkben leírtak szerint korlátozás nélkül használt szakaszon sebességmérő berendezéseket kell felállítani, a gyorshajtókat pénzbírsággal és büntetőpontokkal fogják sújtani.

A Der Postillon azonban csak viccelt, a lap szarkasztikus cikkekkel rendre sokakat tréfál meg, szó sincs arról, hogy bevezetnék a sebességkorlátozást. 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2018. december 04.
Persze a kérdés csak elméleti, a BMW i8 rendőrautó csak tanulmányként létezik, de elég mutatósra sikerült
Sebességkorlátozó tábla szemből
2020. január 31.
A Német Autóklub változtatott a korábbi álláspontján.

További hírek