36 milliárd forintért vesz elektromos buszokat az Orbán-kormány

Közzétéve:
2019-10-12, 21:09

Szombaton fontos alapkőletételre került sor Debrecenben.

Véltetlen egybeesés vagy sem, október 12-én szombaton, egy nappal az önkormányzati választások napja előtt látott napvilágot a hír, mely szerint Magyarország kormánya 36 milliárd forintot tervez elkülöníteni főként elektromos autóbuszok vásárlásának céljából.

A nemzeti buszstratégia keretében 2022-től csak az elektromos buszok beszerzése és fejlesztése élvezi majd a kormány támogatását. Az információkat az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára osztotta meg a nagyközönséggel szombaton Debrecenben.

A MOL által tulajdonolt budapesti székhelyű, debreceni telephelyű ITK Holding Zrt. alapkőletételének alkalmával Schanda Tamás hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelten fontos ügyként tekint arra, hogy a magyarországi közösségi közlekedést hazai gyártásból oldják meg.

Bemutattak egy iskolabuszt is, melyet bár egy külföldi cég adta az alapjait, az erősen mentőautra hajazó Mercedes-Benz típusú, Reform fantázianevű jármű magyar tervezők munkájának köszönhetően készülhet el.

Bemutatták a Mercedes-Benz Reform típusú iskolabuszt
Bemutatták a Mercedes-Benz Reform típusú iskolabuszt Debrecenben - fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A társaság 26 milliárd forint fölötti összeget invesztált fejlesztésekbe és beruházásokba néhány esztendő leforgása alatt, csak a debreceni gyártócsarnok kerül 2 milliárd forintba, tette hozzá Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

PORTFOLIO
MTI

Kapcsolódó írások

2019. december 21.
Az Ikarusok mellett ideje szót ejteni a „Testvéri Szovjetunió” saját gyártású buszairól is
Volkswagen Touareg vizes úton
2016. június 06.
Hamarosan ideje lecserélni a nyári gumikat télire, de nem árt, ha valamit ellenőrzöl.

További hírek