44 év elteltével ugyanazon az áron cserélt gazdát egy 1957-es Chevrolet pickup

Közzétéve:
2020-08-13, 12:59

Az autó ráadásul az eredeti tulajdonos unokájához került.

A most következő történet főszereplője egy 1957-es Chevrolet pickup, melyet egy Bob Sportal nevű minnesotai férfi vásárolt meg 1976-ban. Sportal 38 éven keresztül, egészen nyugdíjba vonulásáig járt munkába ezzel a kocsival. Az autót egy John VanDerVeen nevű mezőgazdasági termelőtől vette, mindössze 75 dollárért. Mivel Sportal nyugdíjba ment, így többé nem volt szüksége a Chevyre, így eladta azt Tom Leenstrának, aki történetesen John VanDerVeen unokája. Micsoda sztori, ilyet filmes forgatókönyvírók is nehezen tudnának kitalálni.

„Engem már kiszolgált ez az autó, itt az ideje, hogy más is hasznát vegye” - mondta Bob Sportal.

Chevrolet pickup

Bob Sportalt mindenki ismerte Prinsberg városában, nehéz is lett volna szem elől téveszteni a rozsdás platóskocsit. A leharcolt jármű olyan hangokat adott ki, hogy az is felfigyelt rá, akinek ez nem állt szándékában. Az autó állapota fokozatosan romlott, a karosszéria több helyen kilyukadt, a belső kárpitozást ragasztószalagok tartják össze, a fékek alig működnek. Kathy, Bob felesége folyton kérlelte házastársát, szabaduljon meg a teherautótól, hogy több helyük legyen a garázsban.

„Egyre rosszabb állapotba kerül az autó. A fékek nem igazán működnek jól. Mi történik akkor, ha az unokákat kell vinni valahová, és véletlenül kinyílik az ajtó?!” - panaszkodott Kathy.

Tom Leenstra családja nagyjából tíz éven át győzködte Bobot, hogy adja el nekik a kocsit. Sportal végül beadta a derekát, és 75 dollárért átadta az autót Tomnak – 44 évvel ezelőtt pontosan ennyit fizetett érte. A Chevrolet pickup végre visszakerülhetett eredeti családjához.

„Ennyit fizettem érte, ennyiért is fogom eladni. Az autó visszakerül eredeti családjához, most ez a legfontosabb szempont” - mondta Bob Sportal.

Chevrolet pickup átadás

„Számomra olyan érzés, mintha megint nagyapám mellett ülnék a kocsiban. Ki kell cserélni a felfüggesztést és a motort, ám egyelőre eredeti állapotában akarok vele járni, ezzel megőrizve nagyapám emlékét” - mondta az elérzékenyült Tom Leenstra a kulcsok átadásakor.

Kapcsolódó írások

1966 Chevrolet C10 Fleetside
2019. augusztus 24.
Egy tuningcég porig ültette a poraiból feltámasztott közel 60 éves Chevy pickupot.
1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit

További hírek