2023. december 07. | 18:10

A 2015-ös Ford Fiesta, 2016-os Ford Fusion és 2016-os Lincoln MKZ tulajdonosok érintettek a visszahívásban.

45 173 jármű visszahívásáról döntött a Ford, 2015-ös Ford Fiesta, 2016-os gyártmányú Ford Fusion és Lincoln MKZ modellek érintettek az intézkedésben. A biztonsági beavatkozásra azért van szükség, mert az autókon menet közben bármelyik autó kinyílhat.

A problémát az okozza, hogy a kilincsben található egyik alkatrész a meleg időjárás hatására eltörhet, az ajtót csak többszöri próbálkozásra lehet becsukni. Ha ez sikerül is, bármelyik pillanatban váratlanul kinyílhat, ami nem túl egészséges állapot vezetés közben.

A visszahívási kampány többek között számos amerikai államra, Mexikóra, Amerikai Szamoa és Puerto Rico területére terjed ki. A probléma augusztus közepén jutott a gyártó tudomására, egy 2016-os Fusion modellel kapcsolatos eset miatt. A Ford a szóban forgó alkatrészért felelős beszállítóval közösen vizsgálatot indított.

2023. október 18-ig 14 garanciális reklamáció és 39 tulajdonosi panasz érkezett a hibás ajtók miatt. A Ford az intézkedés keretében megvizsgálja a problémás alkatrészeket, és minden olyan esetben cseréli azokat, amennyiben az adott komponens gyártási ideje beleesik egy bizonyos időkeretbe.

A Ford biztonsági okokból korábban is kényszerült már visszahívásra. Tavaly nyáron Amerikában közel 50 ezer Mach-E elektromos autó volt érintett egy ilyen intézkedésben, melyre az akkumulátorral kapcsolatos problémák miatt került sor. 2023 januárjában a Mercedes eszközölt komoly visszahívást, mivel a napfénytetőket nem sikerült megfelelően rögzíteni.

Depositphotos