50 kilós bombával a háta mögött biciklizett egy férfi Romániában

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-08-29, 13:23

Ez már túlsúly a javából!

Kikerekedett szemmel olvastam arról a férfiról, aki úgy cangázott Romániában az út szélén, hogy előtte a biciklije csomagtartójára feldobott egy 50 kilós, második világháborús bombát. Ennél is keményebb, hogy a bombát aztán behajította a susnyásba.

Bombával biciklizett egy férfi Romániában

A férfit Arad és Szépfalu között videózta le egy autós, aki hozzám hasonlóan valószínűleg nem akart hinni a szemének. Aztán gyorsan észbe kapott, még a hatóságokat is értesítette. A bomba gyorsan előkerült, Szépfalu határában, az út szélétől nagyjából 5 méterre hevert a földön. Vagyis a biciklis lazán bevágta a robbanószert a növényzet közé, lehet, hogy csak meg akart szabadulni a nagy súlytól, vagy rájött, hogy nem kéne egy bombával a kezében hazaállítania.

Egy ilyen bombát nem lehet secperc alatt felrobbantani, de mire a tűzszerészek végeztek az előkészületekkel, besötétedett, így másnap robbantották fel a bombát. Az Index felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon is történt már hasonló dolog: Ópályiban egy férfi aknavető gránáttal a biciklijén tekert hazáig.

Facebook

Index

Kapcsolódó írások

Furgonba betuszkolt BMW hátulról
2019. december 18.
Ezt nem a cikk szerzője, hanem a cikkben szereplő videó készítője dúdolgatta.
Fatbike
2020. június 30.
Kicsit nehezebb javítani a defektet, viszont nagyon menő látvány.

További hírek