56 ezer Golfot kénytelen visszahívni a Volkswagen

Közzétéve:
2021-01-13, 14:51

A visszahívások hátterében szoftverproblémák állnak.

56 ezer Golfot hív vissza a Volkswagen, hogy orvosolják az infotainment rendszert és a tolatókamerát érintő szoftverproblémákat. A visszahívás minden olyan nyolcadik generációs Golfot érint, melyet 2020 júliusa előtt gyártottak.

VW Golf

A Volkswagennek nem először gyűlik meg a baja a szoftverekkel – tavaly hasonló okok miatt kellett elhalasztani a legújabb Golf, illetve a tisztán elektromos ID3 bemutatását.

A német autógyártó az új technológia használatával próbálja fenntartani az érdeklődést a Golf iránt, hiszen egyre többen vásárolnak inkább crossover vagy SUV típusú autókat. A fejlett, modern szoftverek azonban okoznak némi fennakadást – ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja.

2020 első 11 hónapjában mindenesetre a VW Golf volt a legnagyobb példányszámban értékesített autó Európában. A JATO Dynamics piackutató statisztikája szerint tavaly november végéig összesen 252 138 Golf talált gazdára, mely 33 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1965 Volkswagen Typ 3 fastback, fekete, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. augusztus 18.
1961-ben a Volkswagen bemutatta a Bogár egy tovább fejlesztett változatát, a szedán Typ 3-t. A faros limuzin akkora sikernek örvendett, hogy a cég rövidesen piacra dobta a kombi és fastback kivitelt is.
A Volkswagen elektromos bogara menet közben
2019. szeptember 06.
A Volkswagen egy klasszikus bogárba rakta az e-Up! elektromotorját.

További hírek