6 milliós aranyvécé ellopására használtak egy Volkswagen Golfot

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-07, 08:20

Az autó is lopott volt.

A brit rendőrség nagy erőkkel keres egy kék színű Volkswagen Golfot, amit egy aranyozott vécé ellopásakor használtak a tolvajok. A klotyó értéke 6 millió dollárra (1,8 milliárd forint) van becsülve.

A rablás részleteiről vajmi keveset lehet tudni, de úgy néz ki, hogy az akciót 5 tolvaj vitte végig. Közülük 3 ember feladata volt eltulajdonítani az aranyvécét, rájuk pedig 1-1 lopott autó várt kint a ház előtt, a két kocsi közül végül a VW Golf hátuljába pakolták be a 103 kilós zsákmányt a tolvajok.

Lopott VW Golf
A rendőrség ezt a VW Golfot keresi nagy erőkkel

A másik lopott verdát már előkerítette a rendőrség, a rablással összefüggésben pedig 2 embert már letartóztattak a zsaruk. A másik 3 tolvaj, a Golf és az aranyvécé viszont még mindig nem került elő. A Golfról egyébként felvételeket is közétett a hatóság, amely biztos benne, hogy a kocsin hamis rendszámok voltak a rablás idején.

A méregdrága klotyó egyébként működőképes, a nem mindennapi toalett 2016-ban ki volt állítva a New York-i Guggenheim Múzeumban, ahol a látogatók ki is próbálhatták azt. A 18 karátos ülőalkalmatossághoz kapcsolódik egy vicces sztori, Donald Trumpék annó kölcösnkértek egy Van Gogh-festményt az említett múzeumtól, de ahelyett az aranyvécét ajánlottak fel az amerikai elnöknek.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek