72 ezer forintért kapható egy Ferrari 599 GTB

Kiss Márton újságíró
Frissítve:
2019-06-19, 21:39

Cserébe meg van törve, és el kell menni érte a világ másik felére.

Nagyon komoly kincs rejtőzik Kínában, a tungkuani rendőrség garázsában, ugyanis ott lapul egy Ferrari 599 GTB, amelyet hamarosan árverésre bocsátanak – a kikiáltási ára pedig csupán 250 dollár, vagyis 72 ezer forint lesz! Összehasonlításképp, a legfiatalabb egyed ebből a típusból olyan 55 millió forintot kóstál.

Elhanyagolták ezt a Ferrarit Kínában

Az olasz szuperautó szépséghibája az, hogy nincs beregisztrálva Kínában, ráadásul kötelező biztosítás sincs rajta, ezért az ázsiai országban nem is lehet vele furikázni. A rendőrséghez pedig egy balesetet követően került a tűzpiros verda, vagyis valamennyire biztosan meg van rongálódva.

Így néz ki belülről a Ferrari 599 GTB

Az is látszik, hogy az autó nagyon el van hanyagolva, például tetőtől talpig porréteg fedi. Nem is véletlenül ilyen olcsó, jelenleg ugyanis fémhulladékként tekintenek rá, de egy gondoskodó kéz biztosan ki tudná pofozni a 620 lóerős bestiát. Ha lesz új tulajdonosa, akkor sok dolga lesz vele, külföldiként viszont necces lehet beszállni az aukcióba, mert egyáltalán nem biztos, hogy ki lehet majd vinni az országból a Ferrarit.

Érdekelnek még érdekes hírek az autóipar világából? Tekintsd meg autós hírműsorunkat az Alapjárat YouTube csatornáján!

Kapcsolódó írások

RM Sotheby’s Aukció, Ferrari, oldalnézet
2018. október 08.
Idén is rekordokat dönt a veteránok eladása a londoni aukción
Lauda Ferrarija
2019. június 23.
Az osztrák legenda ezzel az autóval lett világbajnok először, a 312T modell kikiáltási ára 2 milliárd forint.

További hírek