A Ford Mustang talán az egyik legjutányosabb sportautó ma a piacon. De nem csak a jó ára miatt érdemes megfontolni a vásárlását, hanem mert jól néz ki, jól össze van szerelve és a megfelelő motorral választva még kellő erőt és kiváló menetteljesítményt is nyújt. A Mustang egy igazi régivágású izomautó, amely nem hazudtolja meg gyökereit és nem okoz csalódást a tulajdonosainak.

Ford Mustang Shelby GT500

Magyarországon jelenleg három változatban kapható. Az alapot a 13 275 000 Ft-os listaáron mért 2,3 literes, négyhengeres (jajj), 270 lóerős Ecoboost jelenti, ami annak ellenére, hogy szinte egy fullos Skoda Octavia árában van, mégsem olyan jó választás, hiszen mindjárt ott van alig drágábban, 14 915 000 Ft-ért az 5,0 literes V8-as GT 450 lóerővel és persze gyönyörű hanggal. A harmadik változatot a Mustang Bullit jelenti, amely különleges fényezésekkel és kiegészítőkkel, na meg persze 460 lóerős motorjával várja az érdeklődőket listaáron 16 715 000 forintért.

Ehhez a kellemes társasághoz csatlakozik júliustól egy igazi fenevad, a Ford Mustang Shelby GT500, amivel könnyedén száll harcba a 600 lóerő feletti teljesítményű AMG Mercedesekkel, M-es BMW-kkel vagy RS Audikkal. Az autó orrában egy kézzel összeszerelt 5,2 literes V8-as foglal majd helyet, amely kompresszor segítségével állítja elő magából az iszonyatos, 760 lóerős teljesítményét és 847 Nm-es forgatónyomatékát.

Ford Mustang Shelby GT500 magyarországi színek

Az erőt egy hétfokozatú duplakuplungos automata váltó juttatja el - természetesen - a hátsó tengelyhez. Megfelelő tapadás esetén 3,5 másodpercre lesz szüksége a 100 km/h-s sebesség eléréséhez, végsebessége pedig elektronikusan leszabályozott 290 km/h lesz. A különleges modell Twister Orange, Performance Blue és Grabber Lime színekben lesz elérhető. Az ára pedig – remélem ülsz éppen – eléri az 52,9 millió forintot.