861 autó égett szénné szilveszter éjszakáján Franciaországban

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-01-04, 10:59

Pedig rengeteg rendőr járőrözött az utcákon január elsejére virradóra.

Az Európe 1 rádió beszámolója szerint 2020 szilveszter éjszakáján összesen 861 autót gyújtottak fel Franciaországban. Ez így elsőre soknak hangzik, ugyanakkor öt éve nem volt ilyen kevés a gyújtogatók által megrongált kocsik száma a franciáknál, ami elsősorban a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalomnak tudható be.

Szénné égett autó hátulról fotózva

A belügyminisztérium adatai szerint egy évvel korábban, vagyis 2019. december 31-ről 2020. január elsejére virradóra összesen 1457 autót gyújtottak fel Franciaországban, a 861 megrongált autó 41 százalékost csökkenést jelent, ez persze az érintett autótulajdonosokat most a legkevésbé sem érdekli.

Gérald Darmanin belügyminiszter külön kérte a megyei vezetőket arra, hogy megyei adatokat ne közöljenek a sajtóval az egymással való értelmetlen „versengés” elkerülése érdekében. A mostani szilveszter az ismert okok miatt nagyon más volt most Európában, mint máskor, ezzel sok újat biztos nem mondtam.

A koronavírus-járvány újabb hulláma miatt Franciaországban is kijárási tilalom volt érvényben este nyolc órától, az utcákat pedig ellepték a rendőrök és a csendőri egységek, nekik kellett betartatniuk a korlátozásokat és felszámolniuk az illegális partikat és utcai rendbontásokat. Ha nincs a kijárási tilalom és a fokozott rendőri ellenőrzés az utcákon, akkor minden bizonnyal most szilveszterkor is átlépte volna az 1000-es határt a felgyújtott autók száma.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Európe 1

MTI

Kapcsolódó írások

Alapjárat YouTube-hírösszefoglaló indexkép
2019. január 08.
Az Alapjárat YouTube csatornáján újabban már heti három alkalommal értesülhetsz a nagyvilág legaktuálisabb híreiről az autóipar világából!
Nyakunkon a nyár, az ítéletidő komoly károkat okozhat szeretett autódon. IS.
2019. május 30.
Egy ideje rendkívüli időjárás tombol, nem csak hazánkban, világszerte. Az elmúlt napokban jó néhányan tanúi lehettek az esetnek, amikor Nagybányán leszakadt az ég, a darabokban hulló jég pedig nem csak épületeket, de autókat is csúnyán megrongált

További hírek