Ajtók nélküli BMW-vel száguld Tom Cruise a Mission Impossible 7 forgatásán

Közzétéve:
2020-10-12, 15:18

Az autós üldözést Nissan GT-R-re és Porsche Cayennere szerelt kamerákkal rögzítik.

A 2011-es Mission Impossible – Fantom protokoll című filmben szerepelt az akkor még koncepcióautó státuszban lévő BMW i8-as. A német autógyártó a sorozat hatodik részében is szerepet kapott, a 2018-as Utóhatásban az Ethan Huntot alakító Tom Cruise-t láthattuk egy M5-ös volánja mögött. A Mission Impossible 7 forgatásáról készült felvételekből az is kiderül, hogy az együttműködés tovább folytatódik.

A Mission Impossible filmek főszereplője ezúttal is egy M5-össel próbál menekülni a rendőrök elől. A jelenetet az olasz főváros, Róma szűk utcáin forgatták. Az interneten közzétett felvétel alapján nem állapítható meg egyértelműen, hogy Cruise, vagy az egyik kaszkadőre vezeti-e az autót. Tekintettel arra, hogy általában vállalni szokta az üldözéses jeleneteket, szerintem itt is a színészt láthatjuk a volán mögött. Egy dolog azonban biztos: a BMW-nek hiányzik az összes ajtaja. A közúton nyilván senkinek nem javaslom, hogy ilyen állapotú járművel közlekedjen, ám egy filmes autós üldözésnél ilyeneket nincs idő mérlegelni.

Az ajtók nélküli BMW száguldását természetesen rögzíteni kell, így a kamerákat szállító követőkocsiknak is megfelelő minőségűnek kell lenniük. A film készítői egy Nissan GT-R-t és egy első generációs Porsche Cayenne-t szemeltek ki a feladatra.

A Mission Impossible 7 eredetileg jövő év júliusában került volna a mozikba Amerikában, a bemutató időpontja azonban a koronavírus-járvány miatt 2021. november 19-re tolódott. A készítők azt ígérik, hogy 2022-ben jön majd a folytatás – reményeim szerint még több izgalmas autós jelenettel tarkítva.

Kapcsolódó írások

BMW M5 Competition
2020. június 17.
Továbbra is a 4.4-es V8 dolgozik a motorháztető alatt.
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek