Világszerte nagyon sok vállalatot érzékenyen érintett a járvány, ebből a Kia sem maradt ki, mégis megérkezett hazánkba is a még 2002-ben bemutatott Sorento modell új genreációja, amely már a negyedi szériánál tart . A dél-koreai vállalat is elmozdul az villanyosítás irányába, így most a Kia hibrid SUV palettájának zászlóshajója lehet ez a modell.

Kia Sorento modell oldalról városi környezetben

Az elődmodell továbbfejlesztését átfogó piacelemzéssel végezték, aminek nyomán odafigyeltek a külső megjelenésre, a kényelemre és a belső kialakításra, amelyek alapján az emberek szabadidő-terepjárókat választanak maguknak.

Kia Sorento modell hátulról, féloldalról

Szélesebb lett, valamint 35 mm-re hosszabb tengelytávval rendelkezik. LED-es fényszórókkal és a már korábban megjelenő tigrisorr-kialakítással vértezték fel. A hátsó lámpa nagyon izgalmasan, osztott módon lett kialakítva. A tíz különböző fényezés mellett pedig sportos hátsó részt is kapott. 17-20 colos kerekeket kap, amelyet akár egy sima hibrid, de egy plug-in hibrid Smartstream rendszer is hajthat együtt egy 1,6 literes, 4 hengeres benzinmotorral. A sima hibrid egy 44,2 kW-os villanymotort és egy 1,49 kWh kapacitással bíró lítium-ion akkumulátort kapott, így összesen 230 lóerős. A plug-in verzió pedig egy 13,8 kWh akkumulátort, a hajtás pedig összesen 265 lóerő leadására képes. Elérhető dízelmotorral is, amely egy 2,2 literes, 201 lóerős erőforrás.

Kia Sorento belső tere

Mindehhez 17 darab biztonsági a vezetéstámogató rendszer asszisztál, amely tartalmazza az adaptív sebességszabályozást, a holttérfigyelő kamerarendszert és a vészfékrendszert. Ennek nyomán kapta meg az autó az Euro NCAP ötcsillagos értékelését.

A Kia modell belső szempontból egy 12,3 colos digitális műszerfali és egy 8-10,25 érintőképernyős központi egységet kapott, amely tartalmazza az Apple Carplay és az Android Auto kompatibilitást is, amely a hét ülés mellett alapfelszereltségként jelenik meg az autóban. Ezen kívül egy forgógombos rendszerrel lehet állítani a hat- vagy a nyolcsebességes váltót.

Kia Sorento modell belső tere és gombjai közelről

A kivitel és az árak szempontjából több konstrukció is elérhető, a Gold felszereltség ára 12 490 000 forint, a Platinum 13 490 000 forint, a Platinum Pro 14 490 000 forint és a Kryptonite pedig 15 990 000 forint. Ha valaki a nagycsaládos állami támogatással vásárolná meg az alapverziót, akkor az akár 9 999 000 forintos árral el is hazaviheti.