2018. december 20. | 16:23

Több száz lóerős izomautók várták a Lámpás ’92 Alapítvány lakóit az Alapjárat 2018-as jótékonysági karácsonyán! Kukkants bele te is a nap pillanataiba!

2018.12.19-én a Lámpás ’92 Alapítvány lakóit vendégeltük meg a Drivingcampen karácsony alkalmából. A közhasznú alapítvány mintegy 160, jellemzően fogyatékkal élő fiatal felnőtt lakhatását, ellátását, foglalkoztatását és művészeti képzését, valamint rászoruló családok támogatását teszi lehetővé családias környezetben. Gulyás Gábor kollégánk az alapítványon belül tevékenykedik és segít, ahol tud, ezért is esett rájuk a választásunk. Kicsivel több, mint 40 embernek okoztunk felejthetetlen élményeket ezen a napon, köszönjük a segítséget támogatóinknak:

A nap azzal kezdődött, hogy a helyszínt felkészítettük a fiatalok fogadására: Alapjáratos zászlókat, molinókat állítottunk fel, italt és némi rágcsát készítettünk elő – mindeközben megérkezett a három amerikai izomautó a Meglepkék jóvoltából, amik egyértelműen elvitték a show-t ezen a napon. A Pannonhandel Zrt. egy Mercedes-Benz S-osztályt biztosított, Demeter Zsolt olvasónk egy új V90-es Volvóval és ajándékokkal érkezett a helyszínre, ezeken felül az Infiniti Centrum Budapesttől egy Q50S modellt, a Citroentől pedig egy új C4 Cactust kaptunk erre a hétre, természetesen szerkesztőségünk Ford Fiestája és Zsolti Miatája is megjelent a helyszínen. Müller Atti Toyota RAV4-e az offroad pályán bűvészkedett a Drivingcamp Land Rover Defenderével az élen, az épület előterében pedig Tamási Attila várta a fiatalokat asztalra felállítható autópálya játékkal.

A programsorozat az autóztatással kezdődött, minden autóval nagyjából 3-3 kört mehettek a résztvevők. Én az S-osztály volánja mögött foglaltam helyet először, hozzám három fiatal ült be minden menet alkalmával. A többség még nem utazott ilyen drága autóban, így aztán hatalmas élmény volt számukra a kényelmes fotelekben helyet foglalni, megnyomkodni minden gombot, nézni a videóklippeket a méretes kijelzőn. Azért az egyenesekben mindenkinek mosolyra kerekedett a szája mikor a 320 lóerős luxuslimuzin megindult, a szűk kanyarokban már kevésbé volt élhető a monstrum, ellentétben a Ford Mustanggal. Egy Mustang GT 500-ról van szó, ami az 5.0 literes V8-as, mesésen duruzsoló motorjával tette a napot felejthetetlenné a srácok és jómagam számára. Sándor kollégámmal cseréltünk néhány kör elejéig és hát meg kell mondjam nem igazán mertem kikapcsolni a kipörgésgátlót az autóban egyrészt a bődületes erő miatt, másrést meg az aszfalt meglehetősen nyálkás volt, de látva az arcokat így is nagyon élvezték a köröket srácok!

Ebédre mindenki jóízűen fogyasztotta el pizzáját, itta meg XIXO-s Coláját, így következhetett az ajándékozás. Minden résztvevő egy kis Alapjáratos ajándékcsomagot kapott, illetve az Infiniti Center Budapest jóvoltából meleg ital tárolására is alkalmas kulacsokkal gazdagodtak. Szerettünk volna valami igazán hasznos dologgal is szolgálni, így nyolc porszívóval ajándékoztuk még meg az alapítványt.

Örülünk, hogy sikerült mosolyt csalnunk mindenki arcára, jövőre is tervezünk hasonló karitatív rendezvényt véghez vinni! Hamarosan érkezik összefoglaló videónk is az eseményről! Köszönjük még egyszer támogatóinknak a segítséget! Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk minden olvasónknak, kövessetek minket 2019-ben is!

Fotók:

  • Háfra Zsolt
  • Zeitler Mátyás