A Toyota 2017 szeptemberében mutatta be az első GR Yarist, a gyártó pedig nem fecsérli az időt, hiszen a negyedik generáció sportos változata már a küszöbön van. A hivatalos bejelentés a következő hónapban, a Tokiói Autószalonon lett volna esedékes, de nem kell várni januárig, hiszen a Wheels magazin munkatársai lencsevégre kapták a sportos csöppséget mindenféle álca nélkül Ausztráliában, ahol vélhetően egy reklámfilmet forgattak.

A tüzes GR kivitelen három ajtó található, egészen jópofa cserebogár formája van, kicsit ormótlan a hatalmas hűtőrács elöl de jól néznek ki a hátsó kerekek feletti szélesítések, oldalról pedig az új Supra lámpáinak vonalvezetése sejlik fel.

A szemfüles fotósok a beltérbe is bepillanthattak, a GR Yaris nem csak manuális váltóval lesz kapható, és vélhetően bowdenes marad a kézifék is! Mivel egy prototípusról van szó, ezért a beltér sem teljes fényében pompázik, de jól láthatók a kagylóülések és a GR felirattal ellátott kormány. Az ausztrál magazin szerint egy gomb is található az autóban, melynek használatával az autó vizet permetez az intercoolerre, így hűtve azt egy komolyabb pályázás esetén.

A technikai adatokat egyelőre rejtély övezi, de vélhetően a Toyota GR Yaris egy négyhengeres, turbós erőforrást kap összkerékhajtással. Remélhetőleg nem mennek 1,8 köbcenti alá, minden más kiderül 2020. január 10-én!