A Toyota 2017 szeptemberében mutatta be az első GR Yarist, a gyártó pedig nem fecsérli az időt, hiszen a negyedik generáció sportos változata már a küszöbön van. A hivatalos bejelentés a következő hónapban, a Tokiói Autószalonon lett volna esedékes, de nem kell várni januárig, hiszen a Wheels magazin munkatársai lencsevégre kapták a sportos csöppséget mindenféle álca nélkül Ausztráliában, ahol vélhetően egy reklámfilmet forgattak.

Toyota GR Yaris

A tüzes GR kivitelen három ajtó található, egészen jópofa cserebogár formája van, kicsit ormótlan a hatalmas hűtőrács elöl de jól néznek ki a hátsó kerekek feletti szélesítések, oldalról pedig az új Supra lámpáinak vonalvezetése sejlik fel.

Toyota Yaris GR interior

A szemfüles fotósok a beltérbe is bepillanthattak, a GR Yaris nem csak manuális váltóval lesz kapható, és vélhetően bowdenes marad a kézifék is! Mivel egy prototípusról van szó, ezért a beltér sem teljes fényében pompázik, de jól láthatók a kagylóülések és a GR felirattal ellátott kormány. Az ausztrál magazin szerint egy gomb is található az autóban, melynek használatával az autó vizet permetez az intercoolerre, így hűtve azt egy komolyabb pályázás esetén.

Toyota GR Yaris 2020

A technikai adatokat egyelőre rejtély övezi, de vélhetően a Toyota GR Yaris egy négyhengeres, turbós erőforrást kap összkerékhajtással. Remélhetőleg nem mennek 1,8 köbcenti alá, minden más kiderül 2020. január 10-én!