Állami segélyből vett Lamborghinit a pofátlan cégvezető

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-30, 08:44

A 29 éves férfi 94-95 millió forintnak megfelelő összeget költött a szuperautóra.

Egy Floridában élő férfi illegálisan vett igénybe 3,9 millió dollárnyi koronavírus-segélyt, amit a különböző cégein keresztül igényelt az amerikai államtól. A Fizetésvédelmi Programot (Paycheck Protection Program, PPP) azért hozták lére, hogy a kisvállalatok ki tudják fizetni a munkavállalókat a koronavírus-járvány idején.

David T. Hines összesen 13,5 millió dollárnyi (4 milliárd forintnyi) segélyt igényelt a honatyáktól, végül 3,9 millió dollárt (1,2 milliárd forint) kapott, ami bőven elég volt neki arra, hogy vegyen magának egy szuperautót.

Lamborghini Huracán oldalról fotózva

A 29 éves férfi május elején nyújtotta be a támogatási kérelmét, de mint utólag kiderült, nem csak a cégei pénzmozgásáról hazudott, hanem arról is, hogy valójában hány embert foglalkoztat. Miután megkapta a tetemes pénzösszeget, gyorsan vásárolt egy 320 ezer dollárt (94,7 millió forintot) érő 2020-as Lamborghini Huracánt, amit a saját és az egyik cége nevére íratott. Ezen kívül 8500 dollár értékben vett ékszereket, plusz luxushotelekben szállt meg, és az egyéb kiadásait is abból a pénzből fedezte, amit az államtól kapott. Az ügyészség csalással és hamis pénzügyi nyilatkozat megtételével gyanúsítja a fiatalembert.

A Washington Post beszámolója szerint Hines esete nem egyedi, az USA-ban tevékenykedő cégvezetők sokszor bizony nem a megfelelő célra használják fel a támogatást, azt inkább vagy zsebre vágják, vagy szétosztják a haverok között (tisztelet a kivételnek, nyilván tisztességes cégvezetőből is sok akad arrafelé).

Lamborghini Huracán

Az összkerékhajtású Huracánban fellelhető 5,2 literes, V10-es szívómotor 560 Nm nyomaték és 610 lóerő leadására képes, utóbbit 8250-es fordulaton lehet kicsiholni belőle. Az 1,4 tonnás sportautó 3,2 másodperc teljesíti a 0-100-as sprintet.

Kapcsolódó írások

2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.
A NÚSz Zrt. egyik ügyfélszolgálati irodája
2020. március 16.
Ez nem mentesíti az autósokat az útdíj fizetése alól.

További hírek