2021. június 4-én az M7-es autópálya balatonvilágosi csomópontjának Budapest felé vezető felhajtóágán egy utánfutós jármű sofőrje gondolt egyet, és teljesen szabálytalanul megfordult, majd a menetiránnyal szemben, forgalomtól elzárt területeken áthaladva tért vissza a 71-es főútra.

„A járművezető minden bizonnyal eltévesztette az irányt és nem a Budapest, hanem a Siófok felé vezető oldalra szeretett volna felhajtani. Még jó, hogy nem a pályán fordult meg vagy tolatott vissza, de azért így is voltak neccesebb helyzetei. Szerencsére nem történt baleset” – írta közleményében a Magyar Közút.

A társaság emlékeztet arra, hogy ilyen helyzetben felesleges kockáztatni, mert bőven van lehetőség a korrigálásra nyugodtabb körülmények között. A közutasok az alábbi intelmet intézték az autósok felé:

„Ne ess pánikba, ha elnézel egy felhajtót vagy kijáratot, a hazai gyorsforgalmi hálózaton sűrűn vannak komplex csomópontok, ahol biztonságosan le tudtok térni a pályáról és a megfelelő irányba oldalra át tudtok menni. Vigyázzunk egymásra, a többi közlekedőre, pár kilométer kerülő nem a világ vége, nincs az az ok, amiért megéri ilyen manővereket végrehajtani, ugyanis egy autópályán vagy felhajtón történő megfordulás jelentős baleseti kockázattal jár.”