Nem túlzás azt állítani, hogy milliók várták ma este, hogy ki nyeri a labdarúgás legrangosabb egyéni díját: az argentin Lionel Messi (PSG), a lengyel Robert Lewandowski (Bayern München) vagy netán a friss Eb-győztes olasz Jorginho (Chelsea)?

A fogadóirodák szorzói alapján meglehetősen egyértelműnek tűnt, hogy Messi és Lewandowski közül kerül majd ki a végső győztes, s egyre több jel utalt arra a kiszivárgó információk alapján, hogy Messié lesz az Aranylabda (Ballon d'Or).

Tudtad?
Az Aranylabdát eredetileg kizárólag olyan labdarúgó kaphatta, aki európai klubcsapatnál volt leigazolva, 2007 óta azonban feloldották ezt a korlátozást és bármely ország futballistája részesülhet az elismerésben. A győztes kilétét nemzetközi szakírók szavazatai döntik el.

A gála kezdetén azonban két bukósisakos arc bukkant fel, akikre senki sem számított: az Alpine két versenyzője, a kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso és csapattársa, Esteban Ocon hozta el a Aranylabdát.

A 65. Aranylabda szavazás végeredménye

  1. Lionel Messi (PSG)
  2. Robert Lewandoski (Bayern München)
  3. Jorginho (Chelsea)
  4. Karim Benzema (Real Mardid)
  5. N'Golo Kante
  6. Cristiano Ronaldo (Manchester United)
  7. Mohamed Salah (Liverpool)
  8. Kevin De Bruyne (Manchester City)
  9. Kylian Mbappe (PSG)
  10. Gianluigi Donnarumma (PSG)

A naptári évet még az FC Barcelona színeiben kezdő, ám a Copa America megnyerését követően a Paris Saint Germain csapatába igazoló Lionel Messi immáron hetedszer nyeret meg az Aranylabdát.