Sokan talán úgy érezhetik, hogy a készítők túl sok bőrt akarnak lehúzni a témáról, mindenesetre a Halálos Iramban filmek tagadhatatlan népszerűséggel rendelkeznek. A napokban került nyilvánosságra a 9. felvonás új előzetese, a rajongók pedig nyilván nagyon várják már a hivatalos premiert.

A filmekben az autók gyakorlatilag a színészeknél is nagyobb sztároknak számítanak, különös tekintettel a JDM kocsikra. Mi a helyzet azokkal a járművekkel, melyek nem nyerték el az alkotók tetszését?

Craig Lieberman amerikai producer összeállított egy videót a YouTube-on, melyben bemutatja az első Halálos Iramban filmből kimaradó autókat. Az ő véleménye autentikusnak tekinthető, hiszen az első két epizódban az ő feladata volt kiválasztani a mozivászonra érdemes kocsikat. Az elsöprő siker ismeretében felmerül a kérdés: mi lett volna, ha Lieberman és csapata másképp válogatja össze a kocsikat?!

A szuperautókat és az idősebb JDM autókat költségvetési okokból kellett kihagyni, illetve a felhozatalnak tükröznie kellett a 2000-es év amerikai kínálatát. A jobbkormányos kocsikat csípőből elutasították, továbbá nem jöhetett szóba a Hyundai, a Kia vagy a Mercedes egyetlen modellje sem. A Volkswagen Bogarat túlságosan nőiesnek tartották, a Subaru WRX azért nem szerepelhetett, mert csak 2002-ben jelent meg Amerikában, valamint a BMW E46 M3 is hasonló okok miatt csúszott le a produkcióról.