Bár az időjárás messze van még a nyáriastól, de így is sok kirándulót vonz a Pilisi Parkerdő terlete. Hétvégente komoly autóforgalom alakul ki a visegrádi Apátkúti völgyben lévő parkolónál, így úgy döntöttek, hogy 2021. május 28-ától kizárólag napi 1000 forintos parkolási díj megfietése ellenében lehet azt igénybe venni - írja a parkerdo.hu.

A honlapon az áll, hogy a Pilisi Parkerdő a fenntartható erdei turizmus megvalósításában elkötelezett, melynek része, hogy az erdőt látogatók száma és magatartása is összeegyeztethető legyen az erdei élővilág érdekeivel. A frissen felújított Apátkúti-tó, a Telgárthy-rét, az Ördögmalom-vízesés és a Kaán Károly-forrás rendkívüli népszerűségnek örvend jó idő esetén, az autók száma pedig rendkívüli mértékben megnő.

A lépéstől azt remélik, hogy csökkenni fog az Apátkúti-völgy és a Telegráthy-rét terhelése, mert sokan inkább úgymond ingyenes kirándulóhelyet keresnek autójukkal. A parkolási díj bevételét a Pilisi Parkerdő karbantartására fogják fordítani az ígéret szerint, kiemelt figyelmet fordítva a hulladékkezelésre, valamint a Telegráthy-réten nyilvános erdei illemhelyet szeretnének működtetni. A fennmaradó pénzből tűzrakóhelyeket, pad-asztal garnitúrákat szeretnének kihelyezni töbek között, valamint a rendszeres kaszálásokra és az erdei játszótér üzemeltetésére fordítják.

A Parkerdő sorompójánál megváltott parkolójegy az Apátkúti Vadászháztól a Kaán Károly-forrás felé továbbhaladásra nem jogosít fel, szól a figyelmeztetés.