2022. április 28. | 13:08

Egyelőre nem gázos a helyzet a gyárakban.

A német autóipar lépéseket tesz azért, hogy a termelés akkor se álljon le, ha a nyugati szankciókra válaszul az oroszok az összes gázcsapot elzárják.

Az Auditól kapott információ szerint a Volkswagen-csoport állandó kapcsolatban áll a hatóságokkal, a hálózatüzemeltetőkkel és a beszállítókkal, hogy a további fejleményekről azonnal értesüljön, és meg tudja tenni a szükséges intézkedéseket.

Gázvezeték
Fotó: Depositphotos

A vállaltok azután kezdtek megoldási lehetőségek után nézni, hogy az oroszok a lengyel után a bolgár gázcsapot is elzárták. Vlagyimir Putyin kezében ez ütőkártya, a földgáz visszatartása érzékenyen érinti Európát, köztük Magyarországot is.

A németországi üzemekben egyelőre biztosított a gázellátás, közölte az Audi. A Volkswagen a német összekapcsolt hálózatból szerzi be a földgázt, amely képes fedezni a jelenlegi energiaszükségleteket, olvasható a hivatalos közlemény második felében.

A Bosch közölte, hogy energiaszükségletének 20 százalékát fedezi gázzal, így nincs szüksége nagyon nagy mennyiségre, de a beszállítók rá vannak szorulva a gázra, különösen a félvezetőgyártásban.