2021. március 05. | 15:51

A Magyar Gépjárműimportőrők Egyesülete megerősítette a Vezess információit.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt nehéz helyzetbe került a hazai egészségügy, ezért a magyar kormány szigorú döntéseket hozott, új korlátozások jönnek március 8-tól. Szinte minden bezár két hétre Magyarországon, az autószervizek azonban nyitva maradhatnak.

A hírt a Vezess.hu szellőztette meg, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének közleménye aztán megerősítette a portál információit.

“Szervizeink rendes nyitva tartással működhetnek tovább, valamit kizárólag a jogi személyek felé az értékesítés és az átadás is folytatódhat” – olvasható a tájékoztatóban.

A szervizek mellett elvileg az autókereskedések is nyitva maradhatnak, de értékesítési tevékenységet magánszemélyek részére nem végezhetnek, csak jogi személyeket szolgálhatnak ki, írta meg a Vezess. A csütörtöki kormányinfó után az autós érdekvédelmi szervezetek megkeresték az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, hogy a közlekedés biztonságának fenntartása érdekében a gépjárműszervizek nyitva tartásán ne változtassanak. Ezek a szervezetek kérvényezték azt is, hogy a márkakereskedések nyitva tartását se változtassák meg hétffőtől.

Az üzletek március 8. és március 22. között két hétre bezárnak, kivéve az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat, benzinkutakat.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2021. március 4., csütörtök

A döntés érthető, hiszen az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Rendőrség és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság járműparkja is ki lenne szolgáltatva, ha becsuknának a szervizek. Nem mellékesen az élelmiszerüzletek, patikák ellátásához is szükség van működő járművekre.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2021. március 5., péntek