Az éjszakai órákban újabb bringasáv készült el Budapesten

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-29, 14:25

Az új kerékpársáv a BKK állítása szerint nem okoz dugót a Ferenc körúton.

A Budapest Közút munkatársai felfestették a körút Üllői út felé vezető oldalán is az új bringasávot, jelezte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán.

Kerékpársáv Budapesten
Fotó: BKK

A Budapest Közút munkatársai kedd éjjel festették fel a körút Üllői út felé vezető oldalán is az új kerékpársávot. A fejlesztéssel az egybefüggő nagykörúti sáv most már eléri a Petőfi hidat, így a híd járdáin keresztül csatlakozik a Budán már meglévő kerékpárút-hálózathoz.

„A Ferenc körúton nem csökkent az autók számára biztosított 2x2 sáv. A parkolóhelyek egy része is megmarad, a megszűnő várakozóhelyek pótlására pedig a Közraktár utcában létesítenek új parkolósávot” – olvasható a BKK közleményében.

Volt, aki nem örült a fejlesztésnek, az egyik kommentelő szerint a BKK hazavágta a területen lévő üzletek áruszállítását, látogatottságát és az ide igyekvő mesteremberek lehetőségeit. A cég azt válaszolta a hozzászólónak, hogy egyetlen rakodóhely sem szűnt meg az új bringasáv miatt.

„Két rakodóhelyet a Ferenc körúton kissé előrébb/hátrébb helyeztek, a Mester utca/Ferenc körút sarkán lévőt pedig a Mester utca elejére helyeztek át. A Ferenc körúton nem csökkent a közúti kapacitás, tehát nem okoz dugót az új bringasáv” – jelentette ki a BKK nevében kommunikáló személy, aki azt állítja, hogy a nagykörúton naponta 4000-en bringáznak.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

BKK

Kapcsolódó írások

Nyugati tér
2020. július 30.
Ideiglenes parkolási tilalom lép életbe a Nyugati térnél.
Kerékpársáv Budapesten
2020. május 13.
Furcsa jelzőtáblával találkozott a Kreszprofesszor a Nagykörúton.

További hírek