Az erdő mélyéről került elő egy 1964-es Jaguar E-Type

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-09-08, 12:50

Volt olyan alkatrésze, ami működőképes állapotban volt.

30 éven keresztült rostokolt egy helyben az az 1964-es Jaguar E-Type, amit felújítottak, most pedig 100 000 fontot, vagyis 37 millió forintot ér.

A Jaguarral nem bánt kesztyűs kézzel a természet, amikor megtalálták, borzalmas állapotban volt, de ez nem csoda, hiszen 30 évig állt a szabadban, teljesen körbenőtte a növényzet az autót. Ennek ellenére a verda eredeti futóműje, és a független hátsó felfüggesztése működőképes állapotban maradt.

1964-es Jaguar E-Type szemből

A kocsi felújításának egy profi csapat állt neki, a szakemberek rengeteget melóztak azért, hogy a legendás autó újra a régi fényében tündökölhessen. A csapat erőfeszítéseit siker koronázta, újjávarázsolták a Jaguart, amelynek az értékét immáron 100 000 fontra, mai árfolyamon számítva 37 millió forintra becsülnek a szakértők.

Ha kíváncsi vagy az autós világ legérdekesebb híreire, nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?

További hírek