Az Európai Unió hatalmas mértékben támogatná az elektromos autók vásárlását

Közzétéve:
2020-05-22, 08:26

A Bloomberg értesülései szerint ÁFA-mentessé tennék az EV-ket az EU.

Az Európai Green Deal programot 2019 decemberében jelentették be, szóval ez nem a COVID-19 hatásait enyhítő gazdasági döntés. Sokkal inkább egy fontos felismerés arra reflektálva, hogy nem lehet büntetlenül a végtelenségig pusztítani a környezetünket. Ezért egy élhetőbb és egészséges világ jövőképét szem előtt tartva az EU környezetbarát beruházásokkal teremtene új munkahelyeket. Ebben hatalmas hangsúlyt fektetnek a károsanyag-kibocsátás nélküli közlekedésre, és a Bloomberg értesülései szerint jelentős összeggel állnának az ügy mellé, ösztönöznék a gyártókat az EV-k fejlesztésére, a vásárlókat pedig kedvezményekkel segítenék.

Elektromos autók egymás mellett oldalról

Természetesen néhány konkrétum is napvilágot látott a villanyautózás jövőjéről. Egy 20 milliárd eurós (7 ezer milliárd forintos) alapot hoznak létre, ezzel támogatnák az EV-k vásárlását. Természetesen a gyártóknak is nyújtanak segítséget az ilyen modellek fejlesztésében, erre egy 40-60 milliárd eurós (14-21 ezer milliárd forintos) befektetési alapot hoznak létre. Valamint meg akarják duplázni az elektromos és alternatív üzemanyag töltőállomásokra szánt összeget, továbbá a következő 5 évben a nyilvános töltőket csaknem 2 millióval bővítenék. Végül pedig, ha igaz a hír, a legnagyobb segítséget az áfamentes EV-k adnák.

Zárógondolatként szeretném leszögezni, hogy a fentebb olvasott sorok egy tervezet alapján készültek, tehát nem vehetők készpénznek ezek az információk.

Kapcsolódó írások

2018-as Renault Zoe elölről
2019. február 18.
A kormány ösztönzi az embereket a villanyos járművek használatára, ám az ehhez tartozó infrastruktúra pár kanyarral le van maradva
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője

További hírek