2020. november 01. | 07:16

2 perc alatt 11 előéleti pontot zsebelt be a pofátlan autós.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság csípte fülön azt a renintens sofőrt, aki kettő perc leforgása alatt a KRESZ számos szabályát megszegte. A videófelvételen látható, hogy az előzni tilos táblára, a záróvonalra és a forgalomtól elzárt területre is fittyet hányt a rövidfilmen szereplő gépjármű sorfőrje.

Pofátlan(TAN)ítás EXTRA

Pofátlan(TAN)ítás EXTRA, avagy hogyan lehet a 18-ból 11 előéleti pontot összegyűjteni 2 perc alatt...!? A filmben látható jogsértések miatt 30 ezer forint közigazgatási bírságot (sebességtúllépés miatt) és 4 előéleti pontot, valamint 10 forint helyszíni birságot (záróvonal átlépése és előzni tilos miatt halmazatban) és 7 előéleti pontot szabtak ki!

Közzétette: Baleset-megelőzés – 2020. október 31., szombat

A Suzuki Vitarát vezető személy valószínűleg úgy gondolta, vezetői képességei lehetővé teszik,  hogy a beláthatatlan balkanyar előtt is előzzön egyet a záróvonalon, veszélyeztetve ezzel mások testi épségét is.

A rendőrök végül Parassapuszta határában tudták rávenni a szabályokkal nem foglalkozó sofőrt, hogy álljon félre. A Pofátlan(TAN)ítás EXTRA epizódból kiderül, hogy a gépjármű vezetőjével szemben a filmben látható szabályszegések miatt 30 ezer forint közigzgatási bírságot, négy előéleti pontot, 10 ezer forint helyszíni bírságot valamint hét előéleti pontot szabtak ki az egyenruhások.

2 perc alatt 11 előéleti pont a 18-ból - emelik ki a videó végén.

A szankciók nem arattak osztatlan sikert a Baleset-megelőzés Facebook oldalának követői körében. Sokan úgy vélik, ezeknek a büntetési tételeknek nincsen visszatartó ereje. Van olyan kommentelő, aki nem csak a jogosítványt, de magát az autót is lefoglalná egy időre.

Többen annak adtak hangot, hogy apróbb szabálytalanságért, füvön parkolásért kaptak 30 ezres csekket, s véleményük szerint nincsenek arányban a büntetési tételek. Te mit gondolsz? Emelni kellene a videóban szereplő kihágásokért a büntetés mértékét? Írd meg nekünk kommentben itt vagy Facebook oldalunkon!

Baleset-megelőzés