2022. október 19. | 13:09

Még az év első felében robbant ki az ügy, az érdekképviseletek és a befektetők pedig megoldásokat várnak.

A SOC Investment Group - amely a szakszervezetekkel és a befektetőkkel is együttműködik, valamint a nagyvállalatok etikátlan működését vizsgálja - éles hangvételű levélben szólította fel a Hyundait, hogy oldja meg az USA-beli Alabamában korábban kirobbant botrányt.

A Hyundai egyik helyi beszállítójánál ugyanis 13 éves gyerekmunkásokat is  alkalmaztak, az itt készített alkatrészeket pedig a koreai márka alabamai Montgomeryben található üzemében használták fel.

A Hyundai vezetőjének, Euisun Chungnak címzett levél sürgeti a gyártót, hogy vizsgálja felül az ügyet és megfelelő változtatásokkal reagáljon, különben komoly csorba eshet a márka reputációján.

Amikor a botrány kirobbant, a Hyundai képviselője, Ira Gabriel azt nyilatkozta, hogy a beszállítónál megtörtént a vezetőség leváltása, valamint megszüntették a kapcsolatot a munkaerő-toborzó harmadik féllel.

Ennek ellenére nemrégiben újra felszólaltak a szakszervezetek és érdekképviseletek, hogy a probléma továbbra is fennáll, ezután küldte a levelet SOC Investment Group (amely nagyjából 27 ezer Hyundai részvénnyel rendelkező partnerrel dolgozik együtt ebben az ügyben) a Hyundai vezetőségének.

Depositphotos